lördag, juni 04, 2011

Så var det dags för lite nya projekt!

Vi är experter på att dra igång nya projekt innan vi är klara med de gamla... Vi fick chans att hyra minigrävare över dagen då grannarna håller på att dränera, men inte var hemma idag. Behöver vi en grävare? Jo, det finns alltid nånting att gräva!

Vi har:


  • grävt för grusgångar runt södergaveln för att få bort lera från dräneringsrören vi la förrförra året (översta lagret var för lerigt, så vattnet trängde inte undan ordentligt)  • grävt för grusgång på framsidan från entrén till södergaveln (det vi grävde för tre år sen har hunnit växa igen...)  • grävt upp vid norrgaveln för vi tänker lägga grus och bygga ett plank för att gömma undan en massa bråte  • flyttat en lagerhägg  • jämnat till lite mark bakom stora rabatten på baksidan  • grävt bort lite gräs på ett ställe på baksidan där vi ska sätta en buske (och ett träd)  • grävt för grusgång på nedredelen  • grävt ut för en trapp nere vid garaget  • gjort en platå på nedredelen, då den lutat så mycket  • flyttat lite buskar och perenner på nedredelen

Jag bjuder bara på en bild på förödelsen, men här är vår ogräsfyllda nedredel. Nu tänker jag en gång för alla täcka in slänten, för den är så genomsållad av kvickrot, åkervinda och jordreva (och annat smått och gott). Det känns som ett oändligt jobb att gräva genom och det känns rätt avlägset att plantera den. Men förhoppningsvis kan vi hinna fixa med nya platån så vi kan så gräsmatta, göra gången och spika ihop en provisorisk trapp (vi vill egentligen ha en i betong, men inte detta året).Och hur gjorde vi med pojkarna? Efter att Sigge och Hugo fått sitta i pappas knä medan han grävde, fick vi gå iväg på en promenad (det var visst lite smått distraherande för grävarn att ha sällskap i knät). Vi gick därför en långpromenad i skogen (alldeles för varmt och soligt för lekplatsen!) och träffade lite dagiskompisar. På eftermiddagen gjorde alla tre ett långsov så kunde jag vara med ute och peka och flytta jord. När storebrorsorna vaknade fick de sitta i hytten, fast bakom chaffisen (se översta bilden). Då visste man var man hade dom! När Elmer vaknade var det dags för middag.


Det var en ganska rolig dag! Nu återstår att se om vi lyckas få färdigt gångarna, svärmor och KG är otroligt efterlängtade. Jag och KG lär köra skytteltrafik till grustaget!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad mycket ni har hunnit med! Skönt med en sån effektiv dag.

Iréne JB sa...

Det är en minigrävare man ska ha alltså :)

Ika sa...

Perfekt plats för barnen tycker jag! Ni hann med hur mkt som helst med grävarn ser det ut som.

Trädgården på höjden... sa...

Oj, oj vilken grävdag!

Mina barn hade också varit överlyckliga att få sitta med i grävmaskinen.

Ha en fin dag! Åsa

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad ni fixar! Jag vill också hyra grävare men vet inte om jag kan köra den...

Anonym sa...

Inte illa, vad mycket ni fick gjort! Kan tänka mig att det var spännande för pojkarna... :-) Vår strategi är att mannen tar med lillen på långpromenad medan jag gräver. :-)

Kram