söndag, januari 10, 2010

Vinterliv

Visst är det helt fantastiskt att hela Sverige är täckt av snö. Jag upplever att folk som bor här nere verkligen passar på och går ut när det blir vinter. Det är fullt med folk som åker skridsko på våran mosse, eldstaden går varm, många grillar. Vi med! Det har blivit några grilldagar under jullovet och idag har vi också ätit lunchen ute.

Det är mums med varm choklad tycker både jag och grabbarna! (Ingen bild på det.)

Dessutom har det blivit mycket pulkaåkning. Dels på våran baksida där vi har en liten passande lutning, men bäst är det om man går iväg till pulkabacken. De här bilderna är från trettondagen då det kommit en massa ny snö och vi var först i backen!
Jag hoppas att pojkarna till nästa vinter börjar gå upp för backen själva! Det är ganska tungt för mamma nu! Ganska prick tre månader till bebis är beräknad.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser jättehärligt ut i pulkabacken o grillplatsen. Hoppas att ni har lite mildare än vi i örebro. Igår natt var det -26-8 burr. Inatt bara -24.0. Är ute jättemycket både cyklar o går. Spännande med en ny liten bäbis snart. Kan du tänka dig storebröder!!! Kul! Ha det så bra o kramar från Lisa i örebro(tvillingtant)

Evelina sa...

Vad mysigt det ser ut! Du är stark du , Linda!

Linda V sa...

Lisa: Igår var det runt -16, men idag är det rena blian, runt 5 minusgrader. Perfekt att vara ute!

Evelina: Fast nu har vi varit båda vuxna, det blir inget fotande dom dagar jag går iväg själv!!

Anonym sa...

Det går fort i pulkabacken, kul att få spåra i nysnön.
Ha det bra mlj

Diana61 sa...

Att få grilla ute i denna kyla måste vara härligt! Kul att åka pulka .-)

Linda sa...

så fina de är! bara 3 månader kvar... måste ses innan dess så att vi får spana in magen!

Ika sa...

Drar du dem upp båda själv + en tredje? Då förstår jag verkligen om det är tugnt. Hoppas ni får en trevlig vecka, kanske i hop med nya bilen?

Kairos sa...

Hej Linda.
Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig angående en bild på din blog. Vi på Kairos Future, (www.kairosfuture.com) skriver en rapport om trädgårdar och trädgårdsintresset runt om i världen. Vi har läst en mängd olika trädgårdsbloggar i femton olika länder för att se vad som är intressant, roligt, spännande, på gång etc. Det hela resulterar nu i en skrift om Globala trädgårdspassioner. Eftersom vi har baserat detta från trädgårdsbloggar önskar vi också ha med bilder i rapporten från olika bloggar. På din blogg har vi hittat en fin bild som skulle passa bra att använda i rapporten. Det är en bild från ett inlägg den 20 augusti 2006 under rubriken, "Att se fram emot" det är den tredje bilden på din kompost som är intressant för oss.

Vi är tacksamma för ditt svar på mail nilla.persson@kairosfuture.com om vi får lov att använda bilden. Stort tack på förhand! När rapporten är klar får du givetvis gärna ta del av den.


Vänliga hälsningar
Nilla Persson, Kairos Future
nilla.persson@kairosfuture.com

Karina sa...

Hej! Härligt att vara ute, vi har typ frysit inne några dagar men nu har det ordnat upp sig igen.

Nu skolar vi in Ludvig på dagis, har varit där 2 dagar. Idag var vi ute en stund och då insåg jag att ungarna inte gör typ nå ute på gården, bara rullar runt i sina overaller....å jag som haft dåligt samvete för att jag inte (enl mig) lyckas hitta på så många meningsfulla aktiviteter med honom.

Hoppas allt e bra med magen och så, här e det prima Molly, har sovit alla nätter sen dag 1, bara nått mål mat så har hon natt i 10-11 timmar :) / Kram Karina

Anonym sa...

Grattis till två-åringarna!

Önskar mormor