lördag, januari 02, 2010

Årets pärs

När man är mitt i det känns det som inget händer och att vi har tusen saker kvar att göra, all tid går till att passa pojkarna och göra deras tillvaro dräglig. Det går nog inte förstå hur uppbunden man blir när de är i den här åldern.

Nu när jag sitter och tittar bakåt på vad vi gjort under året så är det ändå helt otroligt att vi lyckats genomföra några projekt över huvudtaget. Även om finishen återstår och det faktiskt är ungefär tusen saker kvar att göra så måste vi vara nöjda med det lilla vi ändå gjort!

Följetongen för oss är vårt garagebygge, som varit kantad av en hel del motgångar, vilket jag kanske inte skrivit så mycket om på bloggen. Vid årets början hade vi tre väggar och målet var ungefär:

  • Fixa med dräneringskivor runtom och fylla igen jorden. Klart!
  • Lägga på ett yttertak. Klart förutom vindskivor runtom.
  • Isolera under taket och sätta gipsskivor. Isolerat drygt halvvägs och gipsskivorna är kvar att fixa.
  • Sätta garageportar. Klart!
  • Ytterdörr och fönster. Ej klart. Maken skulle åka och köpa i mellandagarna, men så pajar bilen på Hisingen så nu får det vänta. Bilproblem har för övrigt också förföljt oss, särskilt under andra halvan av året. Som tur var så ska vi få vår nya bil på måndag. Vi behöver en större bil nu när familjen växer. Kunde inte vara lägligare!

Här har dräneringsskivorna kommit på plats och vi får hjälp med att fylla igen med jord:

Här är tak och garageportar på plats:


I december använde vi garaget när vi klädde våra julbockar. Det var väl fem bockar som skulle kläs och vi drack glögg och lyssnade på julmusik. Mysigt! Sen har vi haft bilen i garaget på nätterna och sluppit skrapa rutor. Pojkarna älskar desstutom att vara här inne och greja med brädor, skruvar och spik! Underbart med garage!

PS. Range Rovern som står på tomten är iofs en stor bil, men den fungerar inte riktigt som familjebil i det skick den är i nu! Avställd är den också.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det går framåt, ni har ju hunnit mycket. God fortsättning på nya året! mlj

Anonym sa...

Har inte varit inne på din blogg på länge. Kul att se att saker och ting går framåt - och så roligt med nr tre! annelie

Hedera Helix sa...

Vill bara säga att din "Årets rabatt" blev väldigt fin, vad mysigt att sitta där inne grönskan och njuta (hinner du det med två små förresten..?)

Linda V sa...

mlj: Ja, det är helt otroligt faktiskt.

Annelie: Tack, visst är det!

HederaHelix: Nja, inte sen låsanordningen på grinden blivit stulen för sista gången (vi har inte orkat fixa en ny). Nu är vi sällan på tomten. När pojkarna är ute springer dom helst till lekplatsen!

Ika sa...

Där är dem ju, portarna. Väldigt snygga, är ni nöjda? Garaget kommer bli super bra.

Linda V sa...

Ika: Ja då, fast det hade varit snyggt med fönster på, men det var visst så lång leveranstid. Dyrt också, så det struntade vi i! Vi har elhiss på högra och vanligt på vänstra. Vi ska ha lyften på den vänstra sidan och använda den högra till vardags!