tisdag, juni 30, 2009

Veckans höjdare nr 9

Samma dag som jag på morgonen fick rapporterna om Michael Jackssons död, slog äntligen min gamla albaros Maiden´s blush ut! Jag har längtat så efter denna ros och i år har rådjuren sparat massor av knopp! Dessutom är jag ju hemma och inte gravidsjuk och ointresserad som det var för två år sen, så i år njuter jag av fulla drag. Den är så ljuvlig. Den ser ut som en bakelse med jordgubbsgrädde på toppen och luktar precis som en ros ska. Massor av knopp: Kolla nere i högra hörnet. En fingerborgsblomma har letat sig in i min trädgård! Synd att den är giftig...

Det var lite trist att rosen inte slog ut två dagar innan för då hade jag besök av arbetsgruppen i vårt trädgårdsnätverk. Men det fanns väl i och för sig en del att se, om inte annat så har mina trädgårdsvänner full förståelse för alla drömmar och visioner man har, "där ska jag göra så och här ska jag sätta den... osv".

En ros som faktiskt blommade och som är en överraskning i år är den här rosen:Den står på baksidan vid husväggen, med gräsmatta runt om sig. Vi har behandlat den styvmoderligt under alla år eftersom den står i vägen för gräsklipparen. Förra året grävde vi ju om å baksidan och denna plats har inte blivit klippt som tidigare. Så nu har rosen vuxit till sig och till min glädje haft massor av knopp! Ni må tro att det varit spännande att se vd det är som döljer sig bakom denna pinne (det har bara varit en enda pinne i alla år)! Jag trodde att det var en Jacques Cartier, men nu när jag googlat så stämmer inte färgen. Någon som känner igen den? Den kanske är en 7 cm i diameter.

PS. Jag har mer att blogga om, men det får bli vid ett annat tillfälle. Nu måste jag tillbaka till mitt föräldrajobb. Tjenixen!

4 kommentarer:

Majsan & Mollan sa...

Hej tjejen!!
Stranden du såg på bilden var Möttvik, och dagens bilder är från Vallda, smarholmen. Ett super ställe för småttingar, LÅNNNGGGG grunt, och lagom med folk. Finns toaletter, kiosk och man kan antingen ligga på stranden eller i gräs. Ni får hänga på nån dag när vi åker ut!! =)

Maria sa...

Hj Linda!
Jag har ännu inga rosor i min nuvarande trädgård. Tycker att de är lite stickiga och jobbiga, men vackra när de blommar.

maj ahlvik sa...

Hej!
Är ofta in på din blogg och kollar,intressant att se vad du har i din trädgård är själv trädgårdsbloggare från Finland i zon 4(svenska zon 5-6)
Fina bilder du har.

Linda sa...

älskar rosor!