onsdag, juni 03, 2009

Hej, kom och hjälp mig

Ungefär så kommer det att se ut i sommar och lång tid framöver. Vissa delar i trädgården kommer fortsatt att vara Hej, kom och hjälp mig. Nu måste vi koncentrera oss på att få tak på garaget och bli klart med det. Hela nedre delen, med trappor, stödmurar, gångar och slänt får vara till ett annat år. Vad vi ska göra är att så gräs och täcka slänten med svart plast för den är full av kvickrot. Känns lite tröstlöst att plantera nåt där med de problemen, men vi gör ett försök. Man kan ju sen sätta markduk över slänten och plantera i hål.

Nu får vi tid att känna efter hur vi vill ha det också. Här är en liten hint hur vi tänker just nu:

Lite träd måste ju också planteras :-)

Så här ser det ut från sidan: Vi har flyttat hit den vita rododendron (den nedre busken framför garageväggen) och en stor buske Stephanandra som vi haft löst stående på marken hela vintern. Otroligt tålig. Den lever och frodas, men är spretig och behöver beskäras.

Det här vyn är inte helt olikt en av skisserna vi gjorde i begynnelsen. Det har tillkommit en dörr så vi kan inte bädda in garaget lika mycket som vi tänkte då.Min dröm om rosenträdgården får också vänta. I sommar måste vi sätta upp ett staket med marginal från garaget så man kan bygga. Och övrig yta blir gräsmatta. Vi kanske har det som gräsmatta nu medan pojkarna är små. Men drömmen lever! :-)

4 kommentarer:

Ika sa...

Trappan upp runt garaget och buskarna runtomrking kändes jätte fint. Gräs är ju väldigt tacksamt att få det snyggt o fräscht ganska enkelt.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Oj,oj,oj, jo jag kommer, eller borde komma, det ser ut som du har väldigt mycket att göra! Kan man inte göra en soltrappa av garagetaket? Uteplats? Rhododendronen är helt fantastisk! Jag som var så glad åt att min har tre-fyra knoppar...

Två trädgårdar sa...

Ni har onekligen en hel del att göra, men ibland är det bästa att inte ha så bråttom.

Thorins Trädgård sa...

Hallå Linda, vilka fantastiska före- och efterbilder det kommer att bli!

Ser fram emot att följa det här projektet.

Ha det bra

/Marit