fredag, juli 03, 2009

Tjoho!

Min dator är tillbaka! Får se om jag kommer att blogga lite mer då. Kanske inte, man vill ju vara ute när pojkarna sover och om man inte sitter vid datorn så är det ju nån engelsk deckare som man bara måste se. Hur som helst har jag massor av uppslag, men nu ikväll blir det bara lite bilder på rabatten jag gjorde i våras. Det har slagit ut några nya blommor, roligt. Det här är min trädgårdsglädje när resten av trädgården stavas K A O S. Den blå salvian har jag köpt och petat ner i efterhand. Salvian var onamnad så det var lite spännande att se hur den blev. Nu önskar jag att jag köpt fler. Fast jag skulle i och för sig vilja ha en med mer lila nyans ;-)Den rosa spiran är en slags malva jag fick vid plantbytet. Vilken överraskning, den är verkligen döfin! En stjärnflocka syns i bakgrunden.


Japp, buxbomen blev tuktad innan midsommar!Igår fick jag fler rosenskäror av min trädgårdskompis. Dessa satte jag runt rundeln. Hoppas nu de tar sig! Det är flera olika sorter. De blommar redan, men själva plantorna är lite krokiga och taniga. Jag föll särskilt för den här som heter Candy stripes: Förresten, vad tråkig brunnävan är då (framför stolen). Jag klippte ner de överblommade blommorna och nu är den helt gul och ful (fast jag vattnar). Hoppas det kommer nytt fint bladverk snart!

Jag har bytt ut de vissnande penséerna i zinktunnan mot lobelia. Enkelt och fint! Lilla julenen får vara kvar. Har fyllt på med lite murgröna också.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så vackert hos er.
Du får väl bära massor med vatten för att hålla blomningen så fin, eller hur?
Vi ses! mlj

Ika sa...

Så härligt med rabatterna nu när de är så fylliga.
Hoppas de klarar sig under värmen.

Taklyftet sa...

Din trädgår är så fin!
Har du inte åkt till norr över ännu? Minnet är bra men kort ibland ;-)

Sonja.Fay sa...

Din trädgård ser väldigt mysigt ut. Jag köpte också en blåsalvia här om dan för att bara se hur den passar i min trädgård (och också ångrar att jag inte köpte flera plantor).

Hälsningar

Sonja Fay

karina sa...

Hejsan!
Nu vet jag hur jag ska klippa mina små buxbomsplantor, så vackert med toppade. Ha det gott, Karina.

Lena sa...

Vilken vacker salvia, förstår att du vill ha fler.

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Du har verkligen fått till en riktig trädgård! Dags att börja ha visningar hos dig själv på "öppen trädgård"-dagen kanske! Vi har precis kommit hem från Kina, ska visa lite trädgårdsbilder. Hoppas du lägger in några nya foton på pojkarna också!

Evelina sa...

Underbar trädgård! jag blir alltid så sugen på att fixa lite här och lite där efter att jag kikat in hos dig!

MICKAN sa...

Ååååå, vad jag önskar att jag hade lite mer tid över för trädgården. I år ligger jag efter med mycket i den... men det kommer säkert att ge med sig mer till nästa år :)