tisdag, juni 02, 2009

Jordförflyttningar

Grävaren är här och fyller igen jorden runt garaget. Mellan huset och garaget får vi en ganska stor yta där jag planerar en rosenträdgård! Vi behöver ju en gräns intill garaget för annars kan man ju bara kliva upp på taket. Visst vore det utmärkt för höga busk- och klätterrosor?!
Här är en vy från hörnet av vårt hus (under altanen). Mellan garageknuten och trappen, liksom i en båge tänker jag mig en grön häck. Förutom blommor framför skulle där vara fint med en sittplats. Det är en av de soligare platserna i trädgården (å andra sidan har jag märkt att såna här varma dagar längtar man bara efter skuggiga, svala platser! - måste fixa fler sånt).
Här är en bild tagen från hörnet av garaget. Lite gräsmatta kommer det ju också att rymmas mellan blivande grusgången och rosenhäcken. En hållare för flaggstång står kvar (till vänster i bild). Vi funderar på flaggstång faktiskt.

Här är trappen ner mot platån intill garaget. Vi måste göra en ny trapp längre ner och vi klurar hur den nya trappen ska göras. Avloppsledningen går lite olämpligt precis där vi skulle vilja ha trappen så vi får lösa det på nåt annat sätt. Vi vill gjuta i betong så som den gamla trappen, men i sommar blir det nog nåt provisoriskt i trä från Byggmax.
På andra sidan är det en varm södervägg där jag tänker ha vindruvor och taggfria björnbär. Var lite inne på ett uppstammat fruktträd, men det får nog vänta. Det är möjligt vi rymmer en rad med hallon också. Vi hade ju hallonen här förut.
Den stora grävmaskinen står på gamla potatislandet. Vi kommer nog inte ha potatisland här sen, vill ha en liten köksträdgård på baksidan istället. Min nya plan för slänten som är till vänster om bilden (jag är så excalterad över detta) är en slänt där jag enbart väljer buskar och perenner med maffig höstfärg!! Otroligt läckert kommer det att bli (hoppas jag). Under buskarna tänker jag mig marktäckande vårblommande ormöga, gullvivor och lökar!

4 kommentarer:

Erika sa...

Vilken planer du har fundilerat fram.......väldigt spännande att få se hur det ser ut när grävmaskinernarna är klara.

Taklyftet sa...

Du beskriver det så detaljerat så man kan verkligen göra sig en otroligt vacker bild i huvudet hur det kommer bli.
Tack för flocknävan tipset, det är en sån men ibland har jag teflon minne ;-).
Om du vill ha en liten planta av min gula azalea kan du få det, det växer 2-3 stycken små plantor under busken.

mitt gröna hjärta sa...

Å vilka härliga planer du har! Är du också sån att du börjar planera nästa projekt innan du är färdig med det du håller på med för i huvudet är du redan klar och vill vidare till nästa...?:) Här har du nämligen en till...

Thorins Trädgård sa...

FANTASTISKT!

Du har ju jätteroligt projekt framför dig! Och vilka rhododendronbuskar din tomt innehåller, otroliga.

Har du beslutat dig för vilka rosor du ska ha? Till slut blev det vita rosor hos mig, Iceberg som påminner om Schneewittchen. De blommar länge, doftar och har lagom höjd för min rabatt.

På återseende

/Marit