söndag, mars 29, 2009

Jakten

Vi var in till Göteborg igår, vilket inte händer så ofta. När vi gick förbi skyltfönstret till Almedahls magasin fick jag ett litet glädjefnatt när jag såg att de bäddat upp en säng med ett för mig väldigt välbekant mönster. Det var påslakan i samma tyg som hänger uppe i pojkarnas rum (annan färgställning bara).Mina småbröder hade dessa stycken som gardiner i sitt rum när de var små. Nu är det mina pojkar som får försvinna in i denna sagovärld.Vi var in i en annan butik, iems, och där sålde de tyget som metervara (ett kraftigare tyg), för 249 kronor metern. Då lärde jag mig också att tyget heter Jakten och är ett Almedahlstyg i nytryck.

Googlar och ser att man kan köpa kuddar på Designtorget i detta tyg. Kul!

Visst är det en helt underbar mormorsfilt på sängen, som jag fyndade på Tradera förra året. Precis rätt färger i orange och brunt och gult som jag gillar. När jag likas pratar om textilier och sånt får ni gärna komma med förslag vad jag ska göra av detta tygstycke. Hittade det när vi rensade ut huset när pappa skulle flytta. Ska jag montera upp den som en tavla eller sy nåt av det?Otroligt vackert mönster (tycker jag!). Funderar på att göra nåt skoj av väggen bakom sängarna i pojkarnas rum, men det är lite annat som står före på priolistan.

8 kommentarer:

Fredrik och Nina sa...

Åh va fint!! Gillar tygerna du visar jättemycket. Skulle absolut göra något fint med tyget. Kanske en tavla eller så.

Mia sa...

Mycket vackra mönster, mönstrena ger mig lite flashbacks på tal om det i ditt tidigare inlägg...

Tygkasse, vilken bra idé... han verkar stormtrivas.

Jag håller absolut med om att jag bara längtar till sommartid men det är mer för att jag själv har såna problem att sova på morgonen. Jag vaknar vråltidigt utan barn så nu vaknar jag bara tidigt. :)

Kram kram
Mia

Linda sa...

så fina tyger. tyvärr saknar jag känsla för tyger men ska fråga mamma om idéer. hon kan sånt.

Linda sa...

mamma tycker att du ska spänna upp det som en tavla. men tycker att väggen bakom ska gå i ton med någon färg i tyget, ex. orange, det vita blir för vitt. säger mamman min iallafall. jag tycker det var coolt med vitt bakom... väldans fint iallafall!

Linda V sa...

Nina: Gillar 70-talsmönster jättemycket :-)

Mia: Det problemet har jag inte själv, sover gärna länge på morgnarna!

Linda och din mamma: Åh tack för responsen! Visst hade det varit urläckert med en vägg som går i ton med mönstret! Helst skulle man ju haft hela väggen i samma mönster :-)

MARIA sa...

Hej tjejen!!!
imorgon är vi hos Nadja.
kram

Lena sa...

Hej!
Googlade Novemberkaktus och hamnade här. Fick se din kaktus med vita blommor sen i december. Jättefin.
Att jag googlade beror på att min kaktus blommar.

Här verkar jättetrevligt så jag kommer tillbaka. :)

Mvh Lena

Ika sa...

Roligt att höra att det var någon mer som väntat på min avhandling från mässan.

Har varit runt och spanat efter mitt träd men icke hittat sen sergentii så jag får nog beställa online. Dock så måste vi ju riva vår altan o det är svårt att säga att var den nya altanen kommer att bli så kanske jag måste flytta trädet.

Annars är det mest en massa väntande på ingenting, idag känns det mest som ett steg tillbaka igen efter arkitektens raport.