onsdag, februari 11, 2009

Nytt skåp

Att pojkarna tagit över vårt vardagsrum är ingen hemlighet. Det är ju här vi är. Men att ha en öppen bokhylla med mina trädgårdsböcker innebar lite för mycket passning och städning för vad jag skulle hinna med. Jag är ju rädd om böckerna! Jag har länge önskat ett lågt skåp med dörrar längs med väggen. Alltså typ underskåpen bara, i nån serie. Men så var vi på Ikea och hittade skåpet Granemo som hade den perfekta lasyren mot våra pärlspontsväggar. Och den rymdes ju perfekt. Alldeles för hög mot hur jag tänkte innan, men en sån fick det bli!
Nu rymmer vi en massa böcker (har ej fyllt fullt än), leksaker, vitrin och "fingrejer" (lite tomt på den hyllan bara). Så bra! Vi ska göra oss av med gamla vitrinskåpet så blir det mer plats i andra delen av rummet.

Naturligtvis tog jag ingen före-bild... men hittade en suddig bild från mörka december där pojkarna står och drar i gamla hyllan.

14 kommentarer:

maria sa...

Vilken super läcker hylla!!! Blev jätte snyggt =)

Maria sa...

Hej Linda!
Mycket vackert skåp! Har sett ett liknande i rött på Ikea som jag mer än gärna skulle vilja ha, även om jag inte har en enda ledig yta för det just nu...
Vi skaffade också skåp till böckerna efter första barnet. Hon rev ut alla böcker i hennes höjd varje dag i flera månader. Flera böcker for illa av det. Sedan skaffade vi skåp för böckerna i barnhöjd i vardagsrummet. Då blev det iofs DVD:erna som A drog ut ur hyllorna varje dag när hon var i den åldern. Nu har hon slutat med sånt, puh!

Ika sa...

Tycker skåpet passar perfekt i mått på den väggen.

Har besämt mig, det blir Älvsjömässan. Hoppas du får det roligt i Malmö. Kanske vi ses på Liseberg när den är?

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad fint och praktiskt dessutom! Bilden från igår på pojkarna är för underbar, ge dem kram och puss från mig!

Linda sa...

så fint skåp! perfekt!

Karin A sa...

Vilket snyggt skåp! Passar ju perfekt där och bra med plats. Du lär nog inte få något problem att fylla det. Vilken söt bild på killarna på micron. :)

Jag svarade på dina frågor i kommentar hos mig.:) Kram!

Vikkan sa...

Ååååååå, vad fint skåpet är! Blev jättefint! ;-)

Det hade nog passat i vår lilla hall mellan hallen och vardagsrummet! Hmmm, kanske det kanske? Finns det i andra färger?

Kram Vikkan

Linda V sa...

maria: Ja, visst var den fin!

Maria blommar: Mina pojkar har vissa sysslor de utför varje dag och en av dem var att dra ut böckerna ur hyllan. Hade också tidningar under soffbordet ett tag, men det fick jag sluta med för dessa låg alltid på golvet. I strimlor! Hur länge håller de på med sånt?! :-)

Ika: Har inte bestämt om jag åker till Malmö, det blir ju ganska dyrt om jag övernattar. Tror inte jag orkar köra fram och tillbaka på samma dag...
Måste bestämma mig snarast!

Karin odlar: Pojkarna är väldigt kram- och pussjuka nu så det vra inga problem att ge en från dig :-)

Linda: Visst var det :-)

Karin A: Nä, det är ju toppen att det är lite glest så länge. Skulle kanske gå en sväng på loppis? ;-)

Vikkan: Granemo är 160 cm brett och 174 cm högt. Skåpet finns bara i den här färgen. Går ju måla förstås? Det finns ett rött skåp som heter Linnarp som är lite mindre som kanske kan vara ett alternativ?

Hanneles paradis sa...

Hihi, ser jättetrevligt ut.

Karin A sa...

Ja, på loppis kan man fynda mycket. T.ex. trädgårdsböcker. ;) Jag hade ingen aning om att jag var nominerad. Kul, även om det redan var avgjort! Fast som du skriver trädgårdsbloggarna syntes inte till mycket på den listan.

Kram

Ps. Vad har du för kamera? Tror nog att de flesta kameror har rawformat.

Taklyftet sa...

Skåpet blev jättefint, fast jag får erkänna att jag inte kom ihåg vad som stod där innan. Det jag däremot kommer ihåg var dina killa på fårskinsfällen med varsin nappflaska, de var för söta!
Jag förstår vad du menar att man blir hemma blind till slut och orkar inte göra saker för det fungera ju faktiskt. Lister hade inte heller stått högst på att göra listan... men det är kul att få det som man vill ha det från början när man har möjlighet att påverka som du säger.
Har svårt att ta det lugnt ;-) står nu och målar dörrar med oljefärg som luktar apa och med gasmask på... ;-)

frugb sa...

HEJ IGEN LINDA!!!
Blev glad över att du skrivit på min blogg! Tack för grattiset, det är underbart men otroligt omvälvande. Och ja, dygnet är fortfarande upphackat men jag känner ändå en skillnad nu när Miranda är 2 månader. Lite mer rutin och jag får mer luft. Kan tänka mig att det tar längre tid med tvillingar... har nära vänner som har det så jag vet lite hur det är. Men oj vad söta dina grabbar är! Ha det så bra, ska bli kul att fortsätta läsa din blogg framöver också! Kanske skulle ta en träff irl och snacka barn och trädgård?!? :-) kram frugb som funderar på att sluta vara anonym på bloggen...

maria sa...

Hej gumman!!!
Ses vi på onsdag?
Har såååå långtråkigt nu.. saknar er.

kram från mig o mollan

johanna sa...

hej! jag satt och googlade detta skåp som tyvärr har utgått ur ikeas sortiment nu. skulle du vilja sälja ditt? :) maila isåfall på johannaholmberg@live.se