lördag, augusti 30, 2008

Saker man inte trodde skulle hända när man vaknade på morgonen

I torsdags höll jag på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen. Min rosrabatt ligger nämligen i vägen för garagebygget! I mina beräkningar ingick inte så vida marginaler för garaget, men så var fallet. På eftermiddagen skulle jorden väck. Det var bara att sätta i gång. Jag hittade en jordhög på baksidan (från det att vi grävde i våras) och vet ni vad, det blev riktigt bra med en rabatt just där! Det blir nåt fint att titta på från altanen och så skiljer det av och blir två trädgårdsrum. Jag funderar på hur jag nu ska forma köksträdgården där bakom... Jag fixade lite och satte gamla betongplattor provisoriskt som kant runt rabatten. Dock så är ju inte rabatten gjort enligt några konstens regler, så det kommer att bli ogräs och så har jag inte grävt nog djupt för att rosorna ska trivas. Men jag hoppas de ändå överlever vintern. Men hur som helst. Det var inte så dumt med en ros- och perennrabatt just där. 

Av bara farten ansade jag i klätterhortensian och började kratta och försöka göra fint. Ska klippa av gräset också. Allt har fått växa fritt i sommar. Framför rabatten kommer det så småningom att bli grus.

Något som jag var mer beredd på var att flytta rododendron som stod intill garaget. Den har fått en ny plats i den gula rabatten vid cykelvägen. Återstår att plantera marktäckare under.
Och här har jag lyckats fota rododendron ur en vinkel som inte avslöjar den OTROLIGA röran som just nu råder i trädgården.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nya gången mellan huset o cykelvägen blev riktigt fin. Ni har haft mycket jobb med all stenläggning. Den runda ute platsen framsidan av huset är fin,den med. Tänk att slumpen kan göra så mycket, de tillfälliga jordhögarna blir en perfekt placerad blombänk. Lycka till med garaget.
Pussar till "sitt-killarna" mlj