fredag, maj 23, 2008

Ny bukett

Gullvivor och lungört håller på att vissna. Nu är det syrenerna som man märker av i trädgården. Övriga blommor gör inte så mycket väsen av sig. Så här ser dagens bukett ut.

Den består av:
Nejlikrot
Bergklint (har jag fått tips om att det är)
Skuggbräcka
Fänrikshjärta
Löjtnantshjärta
Brunnäva
Gulbladig hässlebrodd

Det har inte hänt nåt i trädgården under veckan. Vi har drabbats av första förkylningen. Snorigt värre. Men jag är nog bra nu och i morgon ska vi försöka förbereda gångarna så vi kan börja grusa dem. På söndag är det både Classic Car på Tjolöholm och Formel 1 så vi får passa på att jobba i morgon. 

15 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin morsdagsbukett du har skapat. Det var en spännande vinkel till buketten, rätt uppifrån, det är sällan man ser blommor i den vinkeln. Hoppas din första morsdag blir minnesvärd. Sönerna är väl för små att komma med frukost till sängen, men det finns väl någon som kan hjälpa killarna med det. Kram mlj

Hjärtat Mitt sa...

Åh vad det är härligt att kunna plocka buketter i trädgården!

Kram Mari i Marieholm

Lotta sa...

Fin bukett med härliga fäger - där ser man att rosa och orange går bra ihop =) Mina Bergsklint har stora knoppar och skulle gissa att de slår ut lagom till mors dag =) Ha en bra söndag och en trevlig, första mors dag 8`)

Ulrika sa...

Har precis hittat hit till din blogg via en gammal artikel i en trädgårdstidning och måste säga att det fanns mycket kul att läsa här. Hit kommer jag garanterat att återkomma!

Jag länkade hit från min blogg, det hoppas jag var ok :-)

Linda V sa...

mlj: Hmm, frukost på sängen? Jag fick en suveränt god grillmiddag :-)

hjärtat: Det är bland det bästa! Men vissa blommor har man bara en planta av så då vill man behålla dem i trädgården!

lotta: Nejlikroten gav verkligen buketten en extra spice! Tack och grattis själv :-)

ulrika: Vad roligt att du hittat hit!! Typ direkt efter att tidningen kom ut så började mina graviditetssymtom med illamående och trötthet så efter det dog ju nästan bloggen. Men nu är den tillbaka! Men jag fixar inte att uppdatera lika ofta som förut. Speciellt inte nu när min dator är paj!

NinaH sa...

Vacker bukett! Och fantastiskt grävprojekt ni utför!! Krya på er från förkylningen!!

Karin A sa...

Hej igen, jag måste ha gjort något fel för min kommentar som jag skrev tidigare finns inte kvar. Fin bukett och härliga bilder!

Jag vet tyvärr inte om min pion har kommit upp ännu, den hade det inte när jag var i Göteborg i början av maj. Om den inte har kommit upp när jag återvänder till Göteborg senare i juni kommer jag kontakta dem (de levererade trots allt mycket sent). Ha det gott! Kram Karin

Hanneles paradis sa...

Underbar bukett.

Spessartin sa...

Oj, vilken härlig blogg jag hittade helt av en slump idag! Jag känner igen mig i så otroligt mycket som du skriver - känns jättekul!
Är själv väldigt trädgårdsintresserad och håller på att väcka vår trädgård till liv. Köpte huset för ett år sedan och då var trädgården helt igenvuxen, men nu börjar vi få lite ordning och hittar massor av vackra och lite ovanliga växter! I år handlar det mest om att upptäcka växterna och kanske först nästa år verkligen börja ordna med trädgården och planera...
Du kan kika på vår husblogg på http://lannestock.blogg.se så finns där lite bilder fårn vår ganska vildvuxna trädgård...

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Men så skumt, jag tittade in för en stund sedan och såg söta bilder på S och H och nu är det inlägget borta. Bukettbilderna blev såå fina! S och H är också sååååå fina! Vi längtar efter att få träffa dem på riktigt varje gång vi ser en ny bild!

Jag utmanar dig till en grej på min blogg, lite småfånigt jag vet men lite småkul också.

Maria sa...

När jag ser din bukett så slås jag av att det inte finns någon färgtub som kan tävla med naturens egna färger!! De liskom lyser!

NinaH sa...

Linda- jag har gett dig en utmärkelse!;-) Gå in på min blog får du se vad det handlar om!;-) ... Där kan du hämta hem den till din blog - om du vill... och skicka den vidare - om du vill!;-) Ha en trevlig helg!!

Linda sa...

Hittade din blogg ikväll då jag surfade runt för att få lite inspiration till vår egen trädgård.
Jättefina blommor och otroligt söta bebisar du har. (Har själv tvillingkillar och bor straxt söder om Göteborg)
Återkommer garanterat fler gånger.
//Linda

Linda V sa...

nina h: Grävandet var easy, att göra allt klart var värre!

karin a: Jag är rädd att jag inte kan skylla på dem eftersom jag planterade fel tid på året...

hannele: Ja, den blev spännande!

Linda V sa...

Spessartin: Himla kul, måste genast spana in din blogg!

karin- odlar: Hoppas vi hinner ses i sommar!

maria: Riktigt häftigt att blommor kan ha så många olika färger och former!

ninah: Oj, höll på att missa! Tusen tack!!

Linda: Åh, härligt, ännu en tvillingmamma! Välkommen åter!