torsdag, januari 31, 2008

Hemma!!

Nu äntligen är vi hemma allihop! Och äntligen har jag Internet igen och får läsa alla härliga kommentarer jag fått. TUSEN tack!

Det finns så mycket jag kan skriva om detta, det här är helt fantastiskt att få vara med om. Och vilken lyx att få två! Vi kan sitta med var sin och behöver inte slåss om bebisen :-) Okej, på natten är det inte lika kul när de turas om att kinka, men än är vi då inte helt uttrötta. Det har varit suveränt att mjukstarta livet som mamma på neo. Vi har fått allt tänkbart stöd av personalen, men nu de sista dagarna har jag verkligen längtat hem.

Här kommer några bilder. Mest ligger de ju och sover. De är så söta tillsammans. När man lägger dem mitt emot varandra så ligger de och tittar och petar på varann. När de sover ligger de näsa mot näsa! Men jag har ännu inte fått några bra bilder på det...

Sigge till vänster och Hugo till höger. Sigge ser ut som en gammal gubbe med rynkor i pannan och flint på hjässan. Hugo är så liten att han ryms i en plockgodispåse!! Den här bilden tog vi igår kväll.Kroppen är stor som min handflata och handen är som min tumme! Hugo hade det tufft i magen. Hans navelsträng var fäst ute på kanten medan Sigges var fäst på mitten och var därför betydligt klenare än Sigges. Han var underviktig och hade väldigt lågt blodsocker när han föddes. Inför varje mål sjönk blodsockret eftersom han inte hade några energidepåer. Han fick därför flera omgångar med dropp och maten med sond genom näsan. Han fick dessutom gulsot så först fick han ligga två dygn i solbädd. Några dagar senare fick han ligga ytterligare ett dygn innan värdena hamnade på en bra nivå. Han hade dessutom väldigt högt hb (229 som mest!). Det beror på att han var uttorkad och blodet hade en hög koncentration. Men med en massa mat så har han piggnat till och fått komma hem! Han är så duktig och kommer snart ikapp brorsan. Fast det kan ta ett tag för Sigge äter väldigt bra och han har redan börjat växa ur sina kläder.

Om ni undrar något så fråga!

35 kommentarer:

NinaH sa...

Jättegrattis! Dom är så söta så man kan dö!!!
Puh! You all did it! Heja Hugo! Vilken livsvilja! Och heja Sigge, mamma & pappa för allt ni klarat er igenom!!!! Härligt att allt gick bra till slut! Lycka till i fortsättningen - till er alla! Kram till er alla!

Karin sa...

Vilka goingar! Så otroligt söta...bilden med Hugon i godispåsen...så sött. Det måste vara speciellt med tvillingar. Både för föräldrarna och barnen själva.

Härligt att läsa att ni har det bra allihop, även Hugo. Ha det bra framöver och njut. :D Kram Karin

Unknown sa...

ÅÅh! Grattis igen! Vilka härliga små killar...och plockgodispåsbilden är ju bara för härlig. Vad bra att ha för att visa honom sen "så här liten var du när du föddes"
:-)

jkl sa...

Vilka fantastiskt söta barn! Och godispåsebilden är grym! Stort grattis till er allihopa och skönt att vara hemma.

Anonym sa...

Åh va roligt att få se bilderna!

Stort grattis!

Och hälsa till den stolte fadern från mig.

Personalen Ulriksdal sa...

GRATTIS till dina superfina pojkar!

Vi på Slottsträdgården Ulriksdal

Anonym sa...

Ett jättegrattis till er allihop! Vad fina de är pojkarna, bilden med godispåsen är ju bara för söt.

e sa...

Grattis igen! Jättekul att få se bilder på sötnosarna :-)

Hem & Harmoni Marie sa...

Stort grattis till er båda och stort tack för att du delar med dig med text o bild... Jättekul att se och läsa.
Ha det supergott och krama de små...
Kram Marie

Anonym sa...

Sicka sötnosar.. o vilka fina namn.... =)/åsa

Marina sa...

Helt underbart att läsa att ni alla mår bra. Jag blir nästan tårögd. Som mamma vet jag ju hur det känns med nyfödda (även om jag "bara" fick en i taget). Vilken tur att vi har så fantastisk prematurvård i vårt land. Hoppas at den lille minste fortsätter att må bra och komma i kapp sin bror.

johanna sa...

Grattis grattis! Vad skönt att ni äntligen är hemma och att alla mår bra.
Kram!

Anonym sa...

Grattis igen!

Sån där godis måste vara den bästa sorten! O söta som socker är de ju också!

Vi hoppas och tror att vi får vårt "godis" från Kina under året...

hulukvarn sa...

Hej Hej!

Grattis till era godingar, de se hel fantastiska ut!

Lycka till med allt! Kram kram/Hanna

Anonym sa...

Åhh..så härligt, och fint, och skönt att se er hemma, och..och..ja, vad ska man säga..?! Jo, stort grattis så klart! Och lyckoönskningar till er alla! Snacka om att mycket spännande hänt sedan ditt förra inlägg.. :)
Kram, Kirsti

Cin sa...

Vilka underbara bilder på två underbara brödrar! :) Härligt att du bjuder på dessa bilder. Gläds verkligen med er alla fyra.
Stort grattis än en gång!
Kram Cin.

Anonym sa...

Hej, välkommen hem!
Tänk att ni fick komma hem med de söta små killarna, bara två veckor gamla. Fina bilder. Kram /mlj

Anonym sa...

DUBBELGRATTIS!

Lycka till med Sigge & Hugo.

Hälsningar från oss på Banjogatan.

Anonym sa...

Grattis igen! Vilka små sötnosar. *ler* Och så mysigt för dem att ha en brorsa att leka och gosa med. Stackars Hugo som fick en så tuff start, skönt att han hämtat sig bra.

Pussa båda småkillarna från mig.

Maria sa...

Grattis! Sådan tur att allt gick bra fast den var en som var mindre och hade det lite kämpigt i början. Så liten han är, Hugo...å ändå är det ju också så små när de är alldeles normalviktiga när de föds. Lycka till i fortsättnigen!

Anonym sa...

så mysigt, söta

Anonym sa...

Många grattis till sönerna. Nu börjar livet på riktigt!

Carina (f.d Trädgårdsliv)

Anonym sa...

Måste hålla med alla andra som skrivit, vilka sötnosar och vilka perfekta namn ni valt, super!
Grattis!
/Catta

Lotta 8`) sa...

Åh Linda vad fina de är killarna - gissar att det bara är SÅ skönt att vara hemma och bara njuta. Fina namn ni valt Hugo och Sigge men gissar att Hugo fått ett smeknamn "karamellkungen" :) Tuff början för honom men han växer snart ikapp brosan - ha det så himla gott och pussa dem från mig, kram Lotta 8`)

Anonym sa...

Åh så söta killarna är! Vilken lycka att kunna gosa med var sin liten! Jag längtar till det blir vår tur! :-) Kram Camilla

Anonym sa...

Oändligt söta, förstår att lyckan är total då det gick så bra! Kommer till Valborgs och hoppas få se dem, i något större version förstås. Grattis än en gång och lycka till med allt, även med att vila själva vilket man lätt glömmer!
Kram från oss på Berkön

hanna sa...

Blir alldeles knäsvag här, vilka underbara killar!

Anonym sa...

hej va goa pojkar du fick linda och nu vill jag träffa dom små liven M.V.H. stefan

Anonym sa...

Men vad roligt - de är superfina - och vilka fina namn!!!

Kram Myran

Anonym sa...

ÅÅÅÅÅÅhhhhh så fina dom är! Riktiga små underverk! När ni orkar och har lust vet jag en å annan som gärna tittar till de små liven på närmare håll!
Många kram från andra sidan mossen

Anonym sa...

Jag blir alldeles tårögd! Så underbart fina. Och bilden på "Karamell(k)ungen", är ju helt underbar. Många många grattiskramar från mig!

Vella sa...

Såå skojig bild med den lille i godispåsen...en riktig liten pralin!! Skönt att vara hemma igen, förstår jag. Jag jobbar på Neonatal avd så jag har turen att se "småfisar" hela dagarna..../Vella

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Sötisar! Tack för alla filmerna på dem, vi oade och aade. Men det är kul att se dem på skarpare bilder också, längtar efter att få träffa dem!
Visst får jag vara Tant Karin?
Kom på att det är bra att de är olika stora då behöver ni inte köpa lika mycket kläder för Hugo kan ärva efter Sigge.

FO - 2 sa...

GRATULERER!!! :)))
To flotte gutter. Kos dere! :)

Anonym sa...

Grattis!