torsdag, januari 03, 2008

Ny rapport

Jag är hemma på permis igen, så läget är oförändrat och ganska stabilt. Jag är i v 33+6 nu och lungorna är mogna. Men jag har ingen aning när bebisarna ska få komma ut. Skulle någon av oss börja må sämre så... men just nu känns det rätt okej. Men ack så trött och tung jag är!

Tack för alla nyårshälsningar och lyckönskningar!

PS. Jag kanske kan komma hem i helgen också om det inte händer något. Fast maken håller på att bli sjuk så jag vet inte.

17 kommentarer:

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Jag blev orolig när jag fick ditt sms men så läste jag bloggen på nyårsafton och blev lugnad, bra att de tar hand om er på sjukhuset. Hoppas du kan sova där, det är så mycket ljud och ljus... Jag håller tummarna för att bebisarna stannar inne helst en månad till, även om det blir tungt för dig så...
Vi var i Sundsvall över nyår och har precis kommit tillbaka, men jag ringer.

Anonym sa...

Oj, oj, Jag har inte varit ute på nätet på länge - och vad saker har förändrats på en vecka! Jag hoppas att de små få stanna inne en tid till - och så önskar jag er alla lycka till!

annelie

Anneli sa...

Hej Linda!
Hoppas allt är väl med dig och bebisarna! Jag åker på semester nu och håller tummarna för dig och de små. Sköt om dig!
Kram Anneli

Ewa sa...

Va skönt att läsa att lungorna är mogna nu. Och så skönt att få komma hem på permis!

Jag vinkade åt din faster under julhelgen, och vi passerade deras hus ett antal gånger.

Det mesta var sig likt "där hemma". Men så lite snö det är där/här! Och så halt! Jag skulle försöka skotta bort den lilla snö som kom i söndags i stugan men det var inte lätt att skotta när man gled omkring som Bambi på hal is...

Jag håller tummarna för er!
Kram från Ewa

Marina sa...

Skönt att ni mår bra, ja, förutom maken då...Var dag de små kan stanna i magen är ju värdefull. Tung kan jag absolut tänka mig att du är!

Nettan sa...

Hejsan! Håller naturligtvis också tummarna för de små! God fortsättning för resten!!! Hälsa maken med också

Lotta sa...

Hej Linda och skönt att veta att allt är väl med er alla och skönt att du kan komma hem på permis emellanåt. Ha det så bra och jag tänker på dig :)

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Vad skönt om lungorna.. du ska se de tittar ut här vad det lider..=))/åsa

Karina sa...

Oj oj vad spännande, tänker på er hela tiden....längtar verkligen till ni får träffa era små liv och tills vi får träffa dem....det blir så himla annorlunda och roligt. Hoppas att allt går bra. Btw så är ju Giganto ganska stor vår lille Ludvig var 2820g i V.39+6Kan inte låta bli att kolla telefonen till som tätt efter ett SMS.....längtar.

Cin sa...

Låter spännande. Jag håller tummarna för att allt fortsätter i samma anda, för ni verkar ha det bra. Har bara en fråga, varför skriver du att du är i v 33+6?
Kram Cin.

Karina sa...

Hejsan.

Hoppas de kan stanna kvar så länge som möjligt, men tungt för dig att bära. tänker på dig. Ha det gott, Karina.

karinas.tradgardsblogg.se

Linda V sa...

Hejsan!
Tack för allt stöd och alla hälsningar!! Är hemma ikväll också, men tar bara en kortis vid datorn. Hinner inte runt och kolla alla era bloggar och så.

Men som svar till Cin: Man räknar graviditeten i veckor. V 33+6 är 33 fulla veckor och sex dagar. 34+0 är således 34 fulla veckor och då beräknas lungorna vara mogna och redo för världen utanför. Eftersom jag/bebisarna fick kortisonbehandling när jag blev inlagd så var lungorna mogna redan någon dag innan. Ifall vi behövde förlösa dem.

Tvillinggraviditeter brukar sällan gå mer än 38 veckor.

Och Karina: Den store bebisen har sista tiden legat ca 25% över kurvan och den lille 25% under. Nu är det en dryg vecka sedan de mätte storleken så jag vet inte hur det är nu. Vad man kunde ana senaste tillväxtultraljudet var att den store bebisen avvek från sin kurva. Kul att ni följer utvecklingen!

Anonym sa...

..lite spännande är det ju att följa din graviditet med tanke på att jag är klar barnmorska-(tar examen om ca 1.5 veckor) och under praktiken förlöst tvillingar,vaginalt..:-)

.".det låter ju som om det blir snitt, eller ligger tvilling 1 med huvud ner?"

Kram Sofia-från din fd bokjunta

Nostalgia sa...

Spennende saker her for tiden! Her må jeg innom rett som det er og sjekke for nyheter:)

Godt nytt år alle sammen;)

klem

Karin A sa...

Skönt med en lite uppdatering. Skönt att du har fått komma hem då och då. Jag tänker på er! Kram Karin

Hanneles paradis sa...

Lycka till med bebisarna.

kicki sa...

Följer dej och bebisarna med spänning..vore väl bra om de kunde få vara kvar i magen några veckor till, var försiktig och vila mycket.
Jag längtar tills vi får höra hur det går för er och vad det blev för bebiskön...
kramen från ett snöigt värmland, kicki