torsdag, januari 30, 2014

Rapport från trädgårdsstudenten

Men hej, bloggandet tog tvärslut! Men jag hänger kvar och ska naturligtvis rapportera vad som händer mitt trädgårdsliv. Nu jäklar är det trädgård, trädgård, trädgård för hela slanten!

Jag fick alltså världens möjlighet att hoppa av det vanliga livet och bli trädgårdsstudent i stället. Jag har länge gått och funderat vad jag vill göra med mitt liv och vetat att jag vill jobba med trädgård, men hur får man in en fot om man saknar papper? Det går säkert, men för mig känns det bra att få en bas att stå på, jag får kunskap om alla moment, hur branschen funkar och jag får möjlighet att göra praktik. Och vet ni vad, idag blev det klart att jag gör min första praktik på Göteborgs Botaniska trädgård! Förstår ni hur spännande detta är?

Informationen jag fått är att jag ska jobba i gruppen Kulturväxter, tillsammans med Maria Sjöstedt (som jag var på Dahliavisning med häromhösten!).
"Kulturväxter arbetar i publika delar med hortikulturellt växtmaterial med tex Örtagård, historisk trädgård (Landeriet), entreområdet med lökar och vårblommor, odling av sommarblommor och dahlior, alprosor mm.
Under de aktuella veckorna arbetar vi bla vårstädning, mulchning, odling i sblhus, utplantering av vårblommor,  gödsling, vattning,  mm."
I april kommer jag vara där. Känns overkligt just nu, men kul!

Och studierna i övrigt har rivstartat, vi har börjat med kurserna Trädgårdsodling, Trädgårdsanläggning, Växtkunskap, Trädgårdsgestaltning, Trädvård och beskärning och Trädgårdsskötsel! Vi fick en superkul uppgift i kursen Växtkunskap. Vi fick fyra olika växtmiljöer och skulle välja ut tio olika växter och beskriva dess ståndort. Sen fick vi uppgift att välja ut växter till en rabatt i en viss miljö. Attans vad jag grävde ned mig och min perennbok har jag läst genom minst tio gånger vid det här laget! Jag ska presentera min rabatt, lovar.

Så här ser skolan ut, Stora Katrinelunds landeri, ligger precis intill Ullevi. 

Kakelugnarna i detta hus är helt fantastiska! Det här är en liten detalj från en av lektionssalarna. Kolla tapeterna på väggen!
Bilderna kommer från min Instagram, lindastradgard heter jag där.

Jag har varit dålig på att läsa andras bloggar, men hoppas det är bra med er andra. Har ni dragit igång lysrörslamporna? Jag har börjat städa i källaren för att kunna förodla i år... vill köpa fler lagerhyllor, nu jäklar! Ha det gott, vi hörs!

7 kommentarer:

Vikkan sa...

Gud så spännande med studier och vilken GULDpraktikplats du fått!

Ser fram emot att läsa mera om dina framsteg!

Jag ligger lågt vad gäller trädgård för tillfället. Har fullt upp med 4 barn så fröerna får faktiskt ligga åt sidan lite. Och nu njuter vi av att snön kommit så våren kan allt vänta lite.

Kram Vikkan

Ulrika på Timjan och pioner sa...

Vad kul det låter, stort grattis till praktikplatsen!

Ulrika sa...

Wow, låter ju superkul! Och spännande! Lycka till med studier, ser fram emot nya inlägg här.
Ulrika

ellan sa...

Grattis till nya utmaningar! Spännande. Botaniska är ett fantastiskt ställe, så det blir nog roligt.
Hej förresten. Ellinor heter jag. Är ny bloggare, men har varit trädgårdsentusiast i drygt tio år.
/E

Mina Gröna Tankar sa...

Låter mer som dröm än verklighet! Stort, stort lycka till!

PS. Går o letar upp dej på Instagram nu

Maria JAG BLOMMAR sa...

Himla kul! Passar dig. Lycka till!

Erika sa...

Ska bli roligt att se vad mer du får för uppgifter i skolan.