Oj, vilken bränd kaka... men god var den ändå! |
Kolasnittsäppelkaka
Sätt ugnen på 200 grader.100 g rumsvarmt smör
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl socker
0,5 dl sirap
1 tsk bakpulver
Häll upp alla ingredienser och knåda ihop till en deg. Dela degen i två. Rulla degen till en korv som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut korven. Lägg på fyllningen:
1 rivet äpple
Kokos
Kardemumma
Strö över kokos och kardemumma om du gillar det! Är det ett riktigt surt äpple, kan man strö över lite socker också. Här går det ju variera, kanel är ju en klassiker.
Sen formar du andra degbiten till en korv, plattar ut och lägger på som ett lock. Degen vill gärna gå sönder, men det går ganska bra att lappa och laga med fingrarna.
Sen gräddar du i ugnen ca 10 min eller till kakan fått en fin färg (gräddar man för lite blir inte äpplet tillagat ordentligt). Min kaka ovan flöt ut ganska mycket, så kan det gå! Servera med glass, grädde eller vaniljsås!
Skriv gärna en kommentar om du känner igen kakan eller testat receptet!
Trevlig helg!
7 kommentarer:
Oj, låter riktigt gott. Måste provas här!
Tack för receptet.
Ulrika
Låter som en god kaka. Ska prova. Tack för tipset! Yvonne
Låter smarrigt, vill prova! Men hur många grader och typ hur länge brukar du ha den i ugnen?
Nu såg jag hur länge, Du hade ju skrivir det! :)
Underbart god! Känner igen receptet från en som jag brukar göra som heter "äppelkaka med knäckig yta" Om du vill göra av ed fler äpplen, så klyfta ner fler äpplen i en sord form och gör samma smet som ovan och dutta ut över äppelklyftorna i formen. Den är gudomlig! Tack för detta recept!/ Evelina
Spännande recept! Låter gott!
Skicka en kommentar