onsdag, juni 19, 2013

Lite piff under klätterhortensian

Klätterhortensian blommar och det är ett galet humlesurr i den.
Under klätterhortensian står min fina korgstol av konstrotting. Den står ute året om och är helt oberörd av väder och vind, nöjd!

Där bland stenarna dog kattfoten i vintras, men lavendeln överlevde märkligt nog (de ljusgröna tuvorna). Jag har ju lerjord och lavendel brukar inte övervintra, men jag har blandat upp med grus och sand, sen lutar det så det inte blir för blött. Jag har nu planterat tomrummen med en annan lavendel (de grå små tuvorna). Tanken med denna plats är att det ska vara grönt och nedtonat, lavendelblå passar. I krukorna har jag planterat plättar i luften och lavendel. Jag ska plantera något klättrande på stöttepinnen, förmodligen blir det luktärt eftersom jag har det hemma.
Runt hörnet genomförde jag ett litet fuskprojekt förrförra helgen. Vi håller på att göra om på uteplatsen och det blev lite trång passage så jag fick lägga några fler sjöstensplattor. Sen grävde jag upp en båge och planterade en liten flocknäva som mjukar upp hörnet (snart ser det nog lite piggare ut!).
Det finns ingen markduk under och inte tillräckligt med bärlager, behöver göra det mer plant. Men som quickfix är jag nöjd just nu. Men... gör om, gör rätt, kommer jag tänka om ett tag när ogräset kommer!

I krukan har jag planterat en ljusrosa margerit med gul mitt, här vill jag ha det lite gladare eftersom uteplatsen är prickig och lite gul, samt rosa pelargon på bordet!

Uppdaterat:
Jag gick ut och tog lite översiktsbilder på klätterhortensian.

Och här en bild på uteplatsen, Vi har satt upp stolpar och ska göra ett litet tak (segelduk till att börja med. Vi får se hur det känns.
Igår var trädgården full av barn och vuxna för vi hade en liten återträff med Sigges och Hugos föräldragrupp. Därför drog jag ner utegruppen från altanen. Vi kan alltså sitta 13 pers här på baksidan (plus barnborden, ca åtta barn). Man kanske skulle haft en hopfällbar utegrupp för sådana tillfällen!

Ser ni på väggen, vi har påbörjat operation måla huset. Halva huset är tvättat nu. Semestern är räddad!!

4 kommentarer:

Trädgården på Höjden... sa...

så härligt det ser ut där under klätterhortensian. en liten egen vrå
tack rara du för trädgårdspeppen. det känns som det behövs just nu. det är alldeles för lätt att stirra sig blind på allt det jobbiga istället för att se möjligheterna och strukturera upp vad och hur man ska gå till väga
vet du, jag ska faktiskt besöka carinas trädgård i onslunda nu på söndag så då ska jag ta mig en ordentlig titt på planket (bland annat ;-))
vi firar midsommar hos vänner i åsa och onslunda ligger ju inte långt där ifrån - typ mitt emot (fågelvägen).
kram åsa

samson sa...

Å, vilken stor och underbar klätterhortensian du har
vad mysigt med en korgstol under den
ha det så bra
maggan

Vikkan sa...

Vad mysigt ni gjort både under hortensian och uteplatsen.

Kram Vikkan

Lindas trädgårdsblogg sa...

Trädgården på höjden: Ha en härlig midsommar på Västkusten. Du är också välkommen hit när det passar :-)

samson: Ja, den fanns när vi flyttade in. Väldigt tjocka stammar. Fin plats med morgonsol, men skugga i ansiktet. Precis som jag vill ha det!

Vikkan: Det måste ha hänt en hel del här sen du senast hälsade på!!