torsdag, oktober 25, 2012

Kolla, en stenbänk!

Med envishet och vilja kan man lösa de flesta trädgårdsproblem, men jag måste erkänna mig besegrad av denna stenkloss. Jag försökte en dag i somras att rubba stenen, men fick se mig besegrad. Har sen dess väntat på inspiration från annat håll och i söndags hände det! Min starke man lyfte upp stenen på pirran och släpade upp den till trädgårdens högsta topp! Där står den nu på några betongstenar och där kan man nu sitta bekvämt under eken och fågelbäret och spana över trädgården.

Stenen är en gammal trottoarsten, eller kantsten mot trottoaren, som kom upp i samband med att vi grävde grunden för garaget. Bänken står inte plant, såklart borde jag ha förberett platsen lite innan flytten. Sen är det ju synd att den står på gräs, kommer ju bli superjobbigt att klippa runt. Jag önskar att mossan kom igång under och bakom... tänk en bädd av mossa kring stenbänken? Sen kanske man kan sätta bark eller flis precis där man sätter fötterna?  Har ni några tips hur jag ska få bort gräset och få dit mossa?

Vi har två stenar till som är ungefär hälften så stora och de tänkte jag kunde användas till trappsteg... eller så blir det annat.

Note to myself: Plocka in de här små buddorna innan jag glömmer bort dem under ett lager av löv. De står under klätterhortensian precis intill stolen i förra inlägget (fast de syns inte i den bilden för jag ställde dit dem i somras och bilden är äldre!). Rofyllda!

9 kommentarer:

Anngus sa...

Så underbart med en stenbänk och det två buddorna. Helt i min smak.

Hannele på Hisingen sa...

Läckert!

Hannele sa...

P.S.
Mossa får man om man penslar med fil.

Inger sa...

Mysigt med bänken och fina höstbilder!
Ha det bra!

Törnrosa sa...

Först: vilken fin bänk det blev. Härligt att få sitta där och fundera.
Jag skulle bara (som jag alltid gör, till min käre O:s förtvivlan - han som vill ha ordning och reda i livet och inte som jag, en ordnad oordning)lägga dit vanliga grå cementplattor framför och under bänken. Vips, gräset försvinner och så småningom får du nog lite mossa på plattorna också. Cementplattor är mina favvisar, till allt. Om det inte finns vackra naturstenar, vill säga.
Sedan: jättemycket tack för att du beskrev hur jag skulle kunna länka. Nu ska jag öva!
Tack och hej och kram från Törnrosa

Northern Shade sa...

Your stone bench looks great there, and is a good use of the block you found.

I've read that you mix some moss with yogurt in a blender, and then spray it on the surface where you wan the moss to grow. Although I haven't tried it yet, I have been meaning to try this method of encouraging moss to grow in a few areas around my garden.

Erika sa...

Det var ingen liten sten mannen klarade av. Starkt jobbat!

Ninja sa...

Är Buddhorna av betong bör de klara vintern.

Linda sa...

Hej. Va fint det blev med stenbänken, förstår att du är nöjd!

Du kan skynda på mossväxandet genom att pensla på naturell yoghurt eller fil på stenarna. Inom någon vecka eller två borde det börja komma mossa. Lycka till :)