söndag, juni 03, 2012

Redo för fika i sommar!

Min jakt efter begagnade utemöbler har inte gått så bra. Nåt enkelt i grånat trä tänkte jag... Man måste vara väldigt aktiv och ha ett gott tålamod om man ska leta på begagnat-marknaden och jag har inte hittat det jag var ute efter och inte vunnit några auktioner jag deltagit i.

Jag började tänka nytt och när det kommer till trärent så hittar jag bara teakmäbler. Teak blir jättesnyggt när det grånar! Men då började jag tänka på miljön, frakten och så. Varför inte köra svenskt virke tillverkat i Sverige? Då föll vi för den här enkla gruppen och en hammock därtill. Vitmålat är ju snyggt, men lite bländande i sol och det hade varit mer praktiskt ifall gruppen stod under tak, med tanke på regn. Hm. Vi får väl försöka skydda den om det regnar mycket. Jag ska fixa en duk till bordet och så dynor så kanske det inte blir fullt så bländande. Nu fattas dynor och jag vill ha gula med en vit kant. Nåt sånt har jag dock inte hittat! Ska man sy... eller ta typ blått eller svart? Tips?

Hur som helst, hammock vilken grej! Det känns heeeeelt rätt! Vi satt länge och gungade där ikväll (det var faktiskt varken särskilt kallt eller blåsigt), pratade och drömde och kollade på skogen och i trädgården. Nu är vi beredda inför sommarens alla saftfikor!

9 kommentarer:

Pilgrim sa...

En hammock står på min lista. Så otroligt mysigt att småprata i en hammock.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Cika sa...

Jättefint möblemang! Så sött med barnmöblerna bredvid också : )
Om du inte hittar kuddar i rätt färg kan du köpa några billiga kuddar, tyg i önskad färg och sy nya överdrag.
/Cika

Trädgården på Höjden... sa...

Det är så himla skönt att sitta och smågunga i en hammock. Eller kanske ta en liten lur?

Hälsar Åsa

I Tages trädgård sa...

Stiligt! Vi har en precis likadan hammock som vi köpte i fjol och det var ett mycket bra köp! Både folk och fä gillar att sitta där och gunga, det är härligt! Kram Hanna

Törnrosa sa...

Visst är det vackert med en vit enkel möbel även om det kan bli lite väl vitt i solen. Men din idé med duk tror jag fungerar jättebra då. Snygg möbel! Riktig sommarkänsla ger den.
Hej från Törnrosa

Maria sa...

Så somrigt och fint. Det trotsar det kalla vädret på något sätt. Vi drömmer också om en vit hammock men har inte haft möjlighet att ge oss på inköpsjakt ännu. Har du tips om var man kan köpa en?

Veronica sa...

Det är jättefint med den vita gruppen och passar verkligen bra ihop med den ljusgula fasaden. Det skulle kanske bli fint med blått eftersom taket över hammocken är blått!? Risk bara att det blir för "marint"..

Veronica

Ika sa...

Så passande med det lilla minibordet bredvid.

Kikki sa...

Vad fina, säga vad man vill men vitt är klassiskt! Passar jättefint till huset. Jag tycker det ser ut som att möblerna kommer från Hillerstorps trä, kan det stämma?! Min hemort :) Kolla in deras hemsida för dynor, webshop och återförsäljare. www.hillerstorpstra.se, hoppas du hittar något bra. Gula dynor låter jättefint, en ljusgul vaxduk med vita prickar på till det vore ju underbart. Det har stoffochstil.se Lycka till med jakten och tack för en fin och inspirerande blogg!
:)