tisdag, juni 12, 2012

Utplanterat!

Den senaste veckan har jag knyckt trädgårdstid här och där för att få ner alla sommarblommor i jorden. Växterna åkte ut i i kompostlimpan, i nya köksträdgården på framsidan och till slänten på baksidan. Allt är så ynkligt ännu och gör sig inte riktigt på bild, men jag bjuder på ovanstående foto eftersom rododendron blommar för fullt här hemma!

Ser ni katten i pallkragen? Grr, katterna älskar att ligga och sova där i värmen! Okej, någon värme har vi iofs inte haft på sistone, men ni fattar. Alla sådder tar sig ju inte så bra, så är det!

7 kommentarer:

Northern Shade sa...

The rododendron adds a lot of colour to the area.

I'm not sure that I got everything in the translation. Did you put vegetables into the raised stone planter? It is a beautiful setting for them.

Ika sa...

Kissen! Dem är verkligen mästare på att hitta dem varmaste platserna.

Trädgården på Höjden... sa...

Förstår att katten tycker det är skönt att ligga där och värma sig. Men jag förstår mycket väl att varken du eller sådderna gillar det lika mycket.

Hälsar Åsa

Lindas trädgårdsblogg sa...

Northern Shade: It´s a mix of vegetables and flowers, but mostly flowers for the bees and butterflies! Verbena bonariensis, Calendula officinalis, Cosmos bipinnatus and Tagetes patula (http://www.runabergsfroer.se/?p=477).

Ika och Åsa: Ja, verkligen!

Pilgrim sa...

Jag har ännu inte fått allt i jorden men i veckan ska det ner :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Maria sa...

Kompostlimpa? Är det den där stensvängen?

Lindas trädgårdsblogg sa...

Maria: Ja precis. Jag kallar den så efter att jag första året tippade ut hela komposten i den och blommorna växte som sjutton. Egentligen fel namn för en "kompostlimpa" är ju nåt man bakar ihop på hösten och så ligger det och komposterar hela vintern....