tisdag, juni 05, 2012

Försommar i Lindas trädgård

Jag bjuder på försommarbilder från trädgården. Syrenerna blommar på sista versen medan rododendron blommar för fullt. Paradisbuske och schersmin är på gång. Vad vore lummigheten utan blommiga buskar? Plantera buskar, visst gör ni det!

Två vinklar från min lila framsida. Höstsilveraxet gör sig så bra...

En närbild på allium tillsammans med höstsilverax. I år har brunnävorna spridit sig i rabatterna och det är verkligen en snygg underplantering till allium. Se mer kompisar till allium hos Anna Vattenkanna.
Här är en vy från uteplatsen på baksidan. Spirean lyser upp fortfarande. Rododendron blommar i förgrunden. Mina blåa iris har börjat blomma! I lilla slänten är daggkåporna på gång. Jag planterade slänten i höstas och det är tyvärr bara en växt som tagit sig (jättedaggkåpa), borde plantera och fylla ut med fler växter.
En närbild på perennarabatten. Flocknävorna har kommit igång!
Och eftersom jag satt massor av flocknävor efter blåbärsstigen så är det väldigt blommigt där just nu! Kolla irisknopparna, så snygga!
Flocknävor nästan hela vägen!
Jag har fyllt upp med lite kryddor i kryddhörnet, för det är en del som strukit med i vinter. Jag har köpt en handgjord tunna från Orust! Den har använts till att frakta torskrom... det luktar lite fortfarande, till min mans förtret.
Favoritplatsen just nu. En skön plats inbäddad i grönska! Snart blommar klätterhortensian. Jag har tagit bort rosorna, de blev för stora och yviga (och stickiga), tyckte vi. Funderar på luktärtor i stället.

6 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så fin din framsida är med de violetta nyanserna och så den lilla stolen.

Älskar ju din blåbärsgång! och nävorna gör den ju inte sämre :-)

Kram

Bettina Bäck sa...

Vad härligt med alla nävor!

Anonym sa...

Så vackert det blommar hos dig! Och vilken fin tunna! Kram Hanna

Pilgrim sa...

Precis en sån tunna är jag på jakt efter. Var har du hittat den? Jättefint hemma hos dig. Älskar känslan.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Northern Shade sa...

I enjoy the way that geraniums will spread between other plants to pull the garden together. Yours look good draping over the stone wall.

I wish that some of my shrubs were larger like yours, as they give a nice background for the other plants.

Marie sa...

Vilken mysig trädgård du har! Vi har en alldeles ny trädgård, så än så länge är alla växter små.. lite svårt att föreställa sig hur det blir när växterna blir större :)