söndag, augusti 14, 2011

Carinas trädgård

Ibland måste man bara älska sociala medier. Jag gjorde reklam för vårt trädgårdsbesök på Facebook och det läste Carina och berättade att hon bodde nära och vips var vi inbjudna till hennes stora, fina trädgård. Härligt med spontana människor som bjuder på sig! Det blev ett jättekul besök!

Carina berättade om hur det gick till när de köpte huset för nio år sen av en trädgårdsintresserad dam. De har därefter fixat och renoverat med huset och samtidigt bit för bit förändrat trädgården efter egna idéer. Carina blev så intresserad och utbildade sig till trädgårdsmästare och jobbar som det idag. Jag bjöd ju hem henne i våras för att diskutera träd, om ni minns.

När man kommer in i trädgården möts man av en plantering som just nu blommar med höstanemoner och hortensia tillsammans med höstsilverax. Så snyggt ihop! Vad var det för läcker hortensia? Hoppas Carina hjälper mig med namnet... Den var både blå och rosa samtidigt


På vänster sida om planteringen står garaget och bakom garaget har Carina och hennes man gjort en helt fantastisk stenläggning med gatsten och en stenmur av en gammal husgrund. Har inga bilder på detta, kolla hos Anette.


Därifrån går man vidare till köksträdgården och det fina växthuset (missade fota!). Sen kommer man till dammen de anlagt. Alldeles under en magnifik Robinia.Så vacker stam! Tyvärr tappar Robinian kvistar och grenar ibland och dessa har långa taggar. Annars är trädet toppen! Längs trädgården långsida går ett plank. På mitten av planket har de byggt ett skjul. Det var nog det vackraste jag sett. Det var målat med järnvitriol med pigment i. Det var något magiskt med färgen, lite åt grönt. Så snyggt med de röda fönstrena ovanpå dörrarna.Här är en närmare bild, går liksom inte fånga det med lillkameran!Baksidan är en stor gräsmatta med fruktträd och buskar. Längs andra kortsidan av trädgården är det grusat och lite olika växter, bland annat jätteverbena i gruset! En sittplats också och altan vid huset. Måste ha babblat mer än jag fotat, för jag har sparsamt med bilder... det började skymma också! Framför huset mot gatan är det en slänt. Här kan jag hämta släntidéer! Blandningen av buskar, gräs och perenner. Stiligt!Hittade ett inlägg från Carinas blogg med bättre bilder från slänten och trädgården! Vilken härlig trädgård. I like på den. Tack för att vi fick komma!Missa inte att man kan köpa Carinas bilder på hennes fotoshop.


Idag har jag och grabbarna varit på trädgårdsmarknad på Tjolöholms slott. Det var Kungsbacka trädgårdsvänner som haft sommarmöte och avslutade med en dag vid slottet öppet för allmänheten. Jag shoppade några växter och prylar, men framför allt grönsaker som jag saknar hemma. Jag är helt såld på grönsaker just nu! Mer om detta en annan gång :-)

6 kommentarer:

IreneL sa...

Vilken härlig trädgård du har besökt! Jag har också varit på trädgårdsbesök hos Isas trädgård så nu har jag en massa inspiration och idéer att fundera på!
Ha en fin dag!

"Infing" sa...

Linda, det ser ju jättefint ut hos mig ;-)

Det var verkligen kul att ni kom på spontanbesök, inte en massa fix och trix innan utan bara avslappnat och kul!

Den där hortensian skall jag försöka komma på vilken det är, har mina etiketter här nånstans...

Nu kommer jag precis in från en runda i trädgården, tycker om när det regnat och allt är så mättat i färgerna, lite ogräsrensning passade jag på att ägna mig åt också!

Kram och välkommen tillbaka/Carina

Anette sa...

Ja den där hortensian var verkligen super!

timjanoakleja sa...

Vilken härlig trädgård! Gillade oxå blandningen i slänten, nåt liknande det vill jag ha i min buskplantering...

Kul med trädgårdsmarknaden, jag glömde kontanter så köpte inget men det var kul ändå! Slottet är ju jättefint. Tur att regnet inte kom förrän på kvällen!

Kram

Maria Hägg sa...

Vilken fantastisk trädgård du har! Jag längtar efter att sätta händerna i jorden den dagen jag har en egen trädgård!
Ska bli kul att följa din blogg!

Vänliga hälsningar
Maria

viagra online sa...

Jag shoppade några växter och prylar, men framför allt grönsaker som jag saknar hemma. Jag är helt såld på grönsaker just nu! Mer om detta en annan gång