torsdag, april 22, 2010

Aktiviteter

Jag har två rymmare som tycker att allt är mycket intressantare någon annanstans än hemma. Vi letar febrilt aktiviteter som kan hålla dem kvar på tomten. Alltså jag leker massor med mina grabbar, men ibland önskar jag att de kunde leka själva lite längre stunder så man kunde utföra de där sysslorna som bara ROPAR efter mig.

Nu hoppas vi på... "håcki":Och ordentliga redskap och en skottkärra:Igår hjälpte Sigge att gräva i över en timme. Han var oerhört ihärdig, hoppas det håller i sig! Idag hjälpte (stjälpte) Hugo till. Han hällde ut det Sigge lagt i skottkärran...I eftermiddag har granntjejen varit här och lekt med grabbarna (toppen!). Hon tyckte vi skulle damma av kojan som förra ägarna lämnat efter sig! Så nu har vi sopat ur och börjat städa upp. Blev förstås inte klar. Det kanske kan roa dem.De tyckte i alla fall det var kul att titta ut genom fönstren!Har en idé om hur vi ska fixa golvet.

Sen har jag sett ut en gren på ett stort träd som står i backen bakom vårt hus. Perfekt för en gunga!

Sen är det ju det där med gräsmatta, sandlåda och rutschkana. Köksträdgården ingår också i konceptet. Jag tänker mig augusti då vi har en massa bär, bönor, ärtskidor och morötter att gå och plocka!

Har ni några bra tips på aktiviteter som kan locka tvååringar?

7 kommentarer:

Lotta sa...

Sandlåda funkar alltid! Blir det för varmt i sommar kan man alltid trycka ner ett parasoll i sanden! :o)

Linda sa...

det ENDA som håller mina tjejer på plats mer än 2 minuter är VATTENLEK. det är grymt effektivt! vi har ju ingen tomt...utan hänger vid "lilla sandlådan"... där stannar de oftast kvar så länge det är andra barn i krokarna...

Cecilia sa...

Har inga tips tyvärr. När stortjejerna var små bodde vi i lägenhet så då var det vallning på lekplatser som gällde. Då försökte vi mest synka så att andra trevliga föräldrar var i parken samtidigt. Och nu med uteplatsen så...ja...elstängsel? Tanken har föresvävat mig. Elmer sticker direkt och vi har inte hittat nåt som hålle rhonom kvar några längre stunder. Skulle vara vattenlek då med de komplikationer det medför. Vi har balkong på baksidan och där har vi en minisandlåda. Funkar bra för då är det inte så mycket annat som lockar

Vikkan sa...

Håller med Linda:
VATTENLEK kan roa länge, länge! Bara att ta på regnkläder så är de åtminstone torra under om det inte urartar vill säga! ;-)

Elstängsel med svagström kanske vore något....*aj aj* Nä, man får nog acceptera läget att 2 åringar inte vill stanna kvar så man får snällt springa efter. Man får ju åtminstone motion!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Underbart, jag har köpt en kratta till mitt barnbarn..

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vad stora de blivit nu när man jämför med Elmer! Jag blir alldeles imponerad av vad du håller på, massor med planer och projekt nyss hemkommen med bebis ;-)
kramar till er alla!

Nina sa...

Sandlådan har varit och är fortfarande en superbra barnvakt. Om de dessutom får tillgång till vatten, vattenkannor och blommor att blanda i sanden så är restaurang och konditori i full gång. Bär, gräslök, gungor, bilar, Bobbycar, bollar och kojor är kul, men sandlådan klår allt.