söndag, oktober 12, 2008

Höstfärger i och utanför trädgården

Den lilla vingade benveden är vackert röd och jag önskar mig fler benved till trädgården. Så himla vacker!Jag har fått en vision. Jag vill byta ut någon eller några av buskarna längs cykelvägen mot häggmispel. Kolla det röda som står i skogen. Så fin den är! Det är väldigt sparsamt med höstfärger i vår friväxande buskhäck.
I utgrävningarna för garaget lyckades vi spara stephandandrabuskarna. De står i slänten och har fina höstfärger just nu. Matchar hjullastaren vi har på gården!
Höstsilveraxet har blommat några veckor. Ännu maffigare än i fjol. I höst står den ju i den improviserade rabatten på baksidan. Men här kan ju inte höstsilveraxet stå. Så här års är jag inte där så ofta så jag har nästan missat hela blomningen. Nej, flytta till framsidan står på to dolistan för våren!
Klätterhortensian är härligt gul på hösten. Tyckte bilden var fin med höstfärgerna i skogen bakom. Känns smart att slänten är täckt med presenning i väntan på. Vi har nämligen inte bestämt än hur vi ska göra med den.
Fina höstfärger i skogen åt andra hållet också.Mera höstfärger utanför trädgården. Längst nere i bild syns vår stenmur. Jag gillar hösten.

11 kommentarer:

Northern Shade sa...

Your Autumn colours look great. All the red and gold is very lively. You have a lovely property, with all of the trees and shrubs at the edges for a wilderness look.
The blooms on your Cimicifuga are pretty. Mine flowers too late and gets caught by the frost.

Ola sa...

Åsså... ja, du glömde ju nämna den vackert höstgula traktorn som jobbade nere vid det groende garaget!

Svetskurs... hur såg KV ut när du nämnde att du tänkte gå en svetskurs? :-D

Anonym sa...

Vilka höstfärger ni har runtom er.
Bilderna är fina. Jag var på hockey igår och de spelade bra. kram mlj

Linda V sa...

northern shade: Thank you for visiting my blog! The trees on the pictures are outside my garden, but for me to enjoy! The Cimicifuga is a beautyful plant even without the blooming.

ola: Jo men jag nämnde att hjullastaren matchar busken :-)

Du, gissa om han blev avundsjuk!!!! Snälla, snälla, kan inte jag få gå istället, så lär jag dig?! Bah, det här är en kurs för tanter! :-)

mlj: Dom verkar ha flyt nu! Hur ser det ut nu hos er, finns det några höstfärger kvar?

Karin A sa...

Vilka härliga höstfärger! Är det inte ovanligt vackra färger i år? :) Jag har planterat en häggmispel i år och är så nöjd med den (om än liten).

Vikkan sa...

Vilka fina höstbilder du lagt upp! *blink*
Ja, visst är hösten en härlig tid!

NinaH sa...

Härliga höstbilder/-färger!
Gått svetskurs- Häftigt! Det är precis vad jag länge önskat göra!!

Hjärtat Mitt sa...

Så många underbara höstfärger. Önskar att vi hade lite skog runt om oss. Vi har bara en massa åkrar.
Är lite avvis på att du kan svetsa!
Det hade varit så roligt att kunna det. Så många saker man skulle kunna göra.

Kram Mari i Marieholm

Ola sa...

Ursäkta, jag missade ju att du faktiskt skrivit om hjullastaren... skäms lite här.

johanna sa...

väldigt tjusigt.
jag blir så himla förundrad över alla färgerna, det är som om man glömmer bort hur fantastisk naturen är varje årstid, hur vackert det kan bli.

Linda V sa...

johanna: Det gäller att njuta av alla årstider och hösten är så himla vacker. Älskar fyrverkeriet på slutet av trädgårdssäsongen!