söndag, oktober 12, 2008

Nätverkat och shoppat

Pojkarna somnade så jag kunde gå ut och fota. Nu har jag material för några blogginlägg!

Förra söndagen var det en dag i trädgårdens tecken. På natten hade det varit storm och förmiddagen var riktigt uschlig och regnig, men klockan 11 samlades vi några tappra trädgårdsvänner för ett 1oo-medlemsjubileum inkl fika och plantbyte med trädgårdsnätverket i Mölndal. Till och med pressen var samlad! ...tyvärr gick vår prenumeration på Mölndalsposten ut precis den här veckan så jag har inte sett hur det blev...

När det var dags för plantbyte kom solen faktiskt fram. Jag behärskade mig otroligt, kom endast hem med rosenplister, bergormrot, ett lammöra, rosa pion och lite höstaster. Utbudet var jättestort!

Efteråt åkte vi några strycken till Gunnebo som hade utförsäljning av växter. Vrakpriser! Jag köpte en jättestor buxbomkon för 650 kronor! Var inte det ett fynd? Min kompis köpte en rosmarin som nästan var lika stor, den kostade 175 kronor!

Jag funderade på att klippa av toppen, för jag hade tänkt ett klot i det här hörnet. Men jag börjar bli tillfreds med konformen. Jag låter i alla fall den vara över vintern. Jag har förresten grävt och vänt grässvålen och förberett för en ny plantering just här. Kommer inte plantera mer i höst såvida jag inte hittar ett träd. Till våren hoppas jag att gräset multnat och det blir enkelt att gräva om och jordförbättra. Funderar på rosenplister som marktäckare. Vad annars skulle vara snyggt under en buxbom?

Varken jag eller min kompis kunde få in våra växter i bilarna. Då kom en tredje kompis sambo till undsättning. Han kom och mötte oss vid grindarna med släpet så vi kunde få hem våra fynd. Som tack för hjälpen var vi igår hem till dem och hjälpte till att fixa deras entrérabatt och gräva ner en massa växter. Kul att greja i någon annans trädgård!! Synd att vi inte tog före- och efterbilder... Till våren ska vi se till att vi träffs på det här viset fler gånger!

2 kommentarer:

karina sa...

Hejsan!

Riktigt fynd du gjort och den gör sig bra konformad i hörnet. Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Karin A sa...

Jisses vilken stor buxbom - onekligen ett fynd! Trevligt med nätverkeri... :)