söndag, oktober 26, 2008

Rutiner

De senaste veckorna har jag inte hunnit ett skvatt i trädgården. Pojkarna fick för sig för kanske två månader sedan att börja sova i enbart 30 minuterspass. Kanske någon gång i 45 minuter. Och eftersom de inte tycker det är roligt att titta på mamma med rumpan i rabatterna så... blir det inte mycket gjort.


Därför satte jag igång operation fasta rutiner. Jag bestämde mig för hur jag ville att dagarna skulle se ut och så packade jag in dem i vagnen varje gång de skulle sova och så traskade jag. Gick och gick. Första dagarna vaknade dom som vanligt efter 30-45 minuter, men efter ett tag kunde de faktiskt sova 1-1,5 timme. Man hinner inte göra så mycket i trädgården när man är ute och går.


För varje gång de har blivit sjuka har det här med rutinerna fått sig en törn plus att jag inte orkar packa in dem i vagnen (det är såååå jobbigt nu när det blivit höst och dom ska ha så mycket kläder på sig!).


Men nu är de friska och igår ville jag verkligen hinna göra lite fix i trädgården. Jag packade in dem i vagnen och gungade så de somnade och lät sen vagnen stå på gården. Och de sov 1,5 timme! Samma sak på eftermiddagen: 1,5 timme! Nu kan man tro att jag hann göra hur mycket som helst, men ett litet steg på vägen blev det i alla fall. Ska visa i de nästkommande inläggen.

Pojkarna redo för utgång. Jag trodde det skulle gå att hitta galonställ till dem att ha i höst, men tji, så här små barn ska tydligen inte få vara på marken på hösten. Jag fick plocka fram vinteroverallerna som vi köpte i somras (tänkta att ha i vinter).

6 kommentarer:

johanna sa...

ojoj, dom här grabbarna är redo för en vargavinter minsann! :o)

frågan är hur mycket du får gjort sen när dom börjar kuta omkring i trädgården. du får kanske bygga en rastgård? ;o)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilka fina overaller du har hittat åt dem! Jag kommenterade förra inlägget men min kommentar försvann (jag råkade klicka) hur som helst så ville jag säga att fram för fler bilder på killarna! Jag blir så lycklig varje gång jag ser dem! Ge dem några pussar från tant Karin är du snäll!

Northern Shade sa...

The great thing about all the winter gear is that they are so bundled up they can't move, and can't get into any mischief. : )

Vikkan sa...

*hihi* Ja, grabbarna frös nog inte i alla fall! Men visst är det löjligt att minsta storleken på galonbrallor är 80 (på mina Didriksson var det ju det och det gäller även Helly Hansen!)

Jättefina overaller! Vart köpte du dem?

Linda V sa...

johanna: Jag vågar knappt tänka på det. Till våren kommer de ju bara sova ett pass per dag och sen är det full rulle. Ojojoj.

karin odlar: Åh gulle dig, men då ska jag genast lägga upp lite fler :-) Ska bara kommentera lite först!

northern shade: Exactly, they turn into seals!

vikkan: Jag har letat genom alla butiker i Kungsmässan och 80 var nog minsta storleken. Jag vill ha 68 och 74! Overallerna köpte vi på Gekås för 139 kronor. Jättefina, fast knapparna som skulle hålla fast fotdelen var kassa. Men nog borde jag haft en smidigare overall så länge... Jag har iofs jackor, men de passar ju inte om jag vill att de ska få vara på marken en stund (vilket dom å andra sidan knappast får när det regnar och är så blött som det är nu!).

Sussi's dreamzone sa...

Första gången jag besöker din blogg.....Tyckte denna bild på dina barn var så underbar. Vilka söta pojkar du har.
Ha en underbar vecka!
/sussi