lördag, april 19, 2014

Glad påsk med körsbärsblom och vitsippsbacke

Nu bjuder påskhelgen på ett ljuvligt väder. Bilderna tog jag igår eftermiddag/kväll när ljuset silar så fint genom träden, ner till trädgården. Jag gillar hur årstiderna är helt olika i ljus och karaktär. När träden är lövtäckta är trädgården en ny upplevelse!
Det blir mycket jordgubbsplantor i den här köksträdgården i år, har flyttat från mitt andra köksland! Det är hög tid att fixa jord och så!

En av pallkragarna är full av rödblommiga lungört, som jag räddat i höstas då jag planterade ut några fler blåbärsbuskar i blåbärsstigen. I väntan på ny plats! Så himla fina, särskilt med ljuset genom de ljusgröna bladen!

Jag köpte en flerstammig Prunus accolade i höstas och den hamnade i "limpan", det blir extra mycket körsbärsblom här nu!

Rådjuren har för första gången upptäckt lungörten, så den är rejält naggad i höjden, men det är en hel del som blommar ändå!

Blåbässtigen från andra hållet. Jag saknar katsuran som jag flyttade i vintras, men det blir nog bra när häggmispeln jag satte där i stället vuxit till sig, men det tar väl ett par år! Tålamod :-)

Så ljuvlig den är när den blommar! Fast jag tror den blommat mer tidigare, kanske ska jag ge den lite benmjöl och kanske vi borde ta ner någon asp i skogen så den får lite mer solljus, så det blir bättre blomning nästa vår?

Nu är jag på väg ut för att greja i trädgården. Hoppas ni har det bra allihop!

5 kommentarer:

susanne sa...

Så fin den röda lungörten är! Jag har bara vit och den vanliga blå-rosa. Rådjuren verkar inte ha gått så hårt åt dina växter ändå som tur är./Susanne

Carita och Bertel sa...

Jättefina vårbilder , lungörten är fin i stora bestånd där den kommer till sin rätt. Ha det fint/CArita

Millan sa...

Tack för en inspirerande blogg! :) Vi har precis flyttat till hus och vår första trädgård :)

Ika sa...

Tåla mod ja.....det är svårt det. Vill ju att det skall vara klart NU!

Anonym sa...

Så vacker din röda lungört är! Jag kunde inte låta bli att köpa frö till röd lungört i vintras, men än har inget grott. Men jag hoppas fortfarande på att få röda lungörtskompisar till mina vita och blå-rosa dito :-)
/Karin