onsdag, februari 15, 2012

Vintertankar

Jo... nog har jag börjat tänka på trädgården igen. Tänk att den här säsongen är första på länge som vi inte börjar med en jordhög på tomten! Nu är det bara några områden med presenningar och plåtar som behöver fixas, några lass med grus som behöver hämtas, lite träd och buskar som behöver planteras... ok, vi blir nog inte "klara" den här säsongen heller, men de värsta jobben är kanske gjorda nu?

Jag har börjat bläddra i mina trädgårdstidningar när jag får en stund över och har köpt en 50 literssäck med såjord (en säck full med odlingsdrömmar!). Bra början! Kanske jag lyckas röja ordning i källaren där jag har mina lysrörshyllor, men det är svårt att orka med så sent på kvällarna. Jag skulle i alla fall vilja odla mer mat i år och även ta upp mina perennsådder som jag höll på med innan killarna kom. Jag har gjort i ordning en pallkrage utomhus för perennsådder, det är bara tummen som ska lossna!
Det händer en massa spännande i vår på trädgårdsfronten, både i vårt nätverk, på bibblan och hos Kungsbacka trädgårdsvänner, där jag är med. Jag vill gå och lyssna på Lena Israelsson, gå en kurs i trädbeskärning och ympning, vi ska gjuta betong, göra vårkrukor, resa till Anne Justs trädgård i Danmark, hälsa på hos Infing och Glädjekällan. Knappt så man kommer hinna med sin egen trädgård!

Idag är en härligt solig dag, vi är lediga och har sportlov. Vi gör utflykter, grillar korv och åker bob. Men idag orkar vi visst inte med så mycket. Efter lunch hoppas jag på en skogspromenad! Jag var ute en sväng på förmiddagen och fotade. Ett område har inte snö och det är där jag satte vintergäck i höstas. Kanske det är gult snart?
Mitt stora vinternöje är annars att mata fåglarna. Min fågelmatning är helt klart seriös i år. Jag har investerat i flera automater, så nu hinner de inte tömmas under veckan. Jag har sammanlagt shoppat fågelfrö för tusenlappar! Jag är så nöjd med anordningen i källaren där jag har hinkar med fågelfröer. Tidigare har jag haft allt i städskåpet och gått via altanen och har dragit in en massa snö och kyla. Nu går jag via källaren och det är så smidigt! Att jag inte tänkt på det förut. En dag när jag sopat kanske jag visar en bild. Det blir ganska skräpigt.
Till sist en bild från baksidan. Snön täcker en del av röran... men inte allt!
Sol, välkommen tillbaka!

4 kommentarer:

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Härliga vårvinterbilder! Det är roligt att drömma och planera och förbereda nu. Låter som många roliga aktiviteter i er trädgårdsförening!

Trevlig helg!
Annika

Ika sa...

Jag såg planeringen från trädgårdsgruppen. Massa roliga saker men hur ska man hinna vara på flera ställen samtidigt? Målet i år är att få ner häcken men redan nu känns det som det målet inte är nåbart.
Fågekmatningen är verkligen seriös, jag har med frön i hink som jag hämtar från varje helg.

Lotta 8`) sa...

Hej Linda :) Visst är det skönt att trädgårdslusten vaknat ikapp med solen! Nu är det dags att börja planera och jag läser att du har en del planer du med :)
Jag skall göra som du, läsa tidningar och böcker och se över vad jag vill göra i år, men mycket blir att fortsätta med skogsbacken och växter vid nya spaljen. Trevligt oxå med trädgårdsbesök, Infings blogg läser jag och skulle oxå vilja besöka hennes trädgård.
Troligen kommer du få mail ifrån odla, jag har rekommenderat din blogg till odla´s "bloggkoll", hoppas du hänger på. Ha det allra bäst, kramen :)

Timjanoakleja sa...

Visst är det härligt när ljuset kommer tillbaka! Det börjar klia i mina såfingrar också. Jag har också tänkt satsa på köksträdgården i år! Den blev helt försummad förra året...

Mata fåglarna däremot glömmer jag alltid...

Ha det bra!