söndag, februari 26, 2012

Trädgårdssäsongen har startat!

Förra inlägget skrevs när det var snö och vinter här, vi åkte pulka, grillade korv och drack varm choklad. Sen kom regnet, snön smälte bort och nu är våren här. Visst är den?! Visst, det kan komma fler snöoväder och kallt på nätterna är det. Men just denna helg känner vi i alla fall vår i luften. SOL! Vintergäcken jag satte i höstas har börjat titta fram under cypressen!

Jag satte ganska många vårlökar i det här området under och till höger om cypressen. Mycket av det som kommit upp är dock redan knipsat av rådjuren... men det kanske kan komma lite ändå. Jag känner ändå för att göra det här partiet mot cykelvägen till en riktig vårfrossa. Har planterat in en del ormöga och fröat dit gullviva (hoppas det gror). Här kan man fylla på med lökar varje höst!

Nåja, snön har inte försvunnit helt från vår tomt. Delar av blåbärsstigen står ligger fortfarande under snön. Senare i vår hoppas jag att det ska blomma lökar som tittar upp över lungörten. Och tänk om körsbärsträdet blommar.... härligt!

Tuvor av flocknäva tittar upp genom snön!
Saker vi funderar över är träden som står utanför tomten... det skulle göra skillnad för kökslandet och uteplatsen om några träd togs bort. Jag hade önskat att man kunde byta ut dessa höga tröd mot lite lägre, typ fläder (saknar fläderblommor i min trädgård) och rönn (höstfärgen!). Halva storleken på de träd som står här hade varit okej. Fler förslag på träd i skogen som inte blir så höga? Lönn blir nog för högt om man inte väljer nån specialsort? Men det tar ju några år innan de är för högt...
Tallen som står där brevid får ingen röra.
Jag var på trädbeskärningskurs igår. Mycket kul! Han påpekade att för varje träd man tar bort, ska man sätta ett nytt. Bra grej!

4 kommentarer:

Alexandra sa...

Hittade hit när jag googlade efter trädgårdsbloggar igår (du kom upp först ;). Precis vad jag sökte! Håller på att gå igenom arkivet just nu, värsta lyxen att ha nästan 7 år att läsa igenom! :)

Linda V sa...

Wow, berätta sen om du läst dig genom alla åren! Herregud är det så många år... Du ska vara hjärtligt välkommen, hoppas du trivs!

Ika sa...

7 år! Verkligen bra jobbat och vilken underbar historik du måste ha att gå igenom. Roligt att höra att beskärning var roligt. Var sååå nära att anmäla mig men trädgården kommer nog att få skjutas på ytterligare är tyvärr. :-(

Alexandra sa...

Tack tack! Jag har inte hunnit gå igenom allt ännu men kikar in efter uppdateringar varje dag iallafall! Gillar bloggen jättemycket, en ny favorit :)