onsdag, november 24, 2010

Barnrum

Inredningsprojekten hemma i vårt hus går inte med nåt rasande tempo. Det är alltid nån grej som inte är klar. Pojkarnas rum började vi med i våras... det har varit funktionsdugligt sen i somras och nu kanske det börjar vara dags att dokumentera. Har äntligen fått upp gardinerna och ramat in lite tavlor!

Vi löste sängdilemmat med dubbelsäng! De är för små för våningssäng och vi ville gärna rymma byrån så då fick inte sängarna plats på nåt bra sätt annars. Det är rätt perfekt när man läser sagor på kvällen. Rummet är stort så det är ändå rätt bra plats att leka på.Det långa bordet under fönstret är tänkt för typ legobyggen, pussel, rita mm. Dock kan de inte ha tillgång till pennor och pysselgrejer än. Men det blir väl tid för det också. Långa bordet är rätt bra till att sitta på när man bläddrar i böcker och att stå på när man ska flytta runt grejer på hyllorna. Under bordet finns plats för leksakerna. Den ena gula lådan är full av bilar och den andra med andra slags leksaker. Sen finns ett parkeringshus, en docksäng med dockor, en lagård med mjukislagårdsdjuren och så en tunna med mjukisdjur. Grymt svårt att hitta gardiner... har letat på tradera och en massa tygaffärer på nätet och till sist hittade jag detta.... på Ikea! Orange, rött, grönt, riktiga favoritfärger. Jag tycker det passar fint med de gröna listerna och Jakten-tyget ovanför sängarna. Tyget trådfärgat, så det ser likadant ut på båda sidorna. Tack mamma som sydde!

Byrån passar inte riktigt med det trärena, men den är ju grym till att förvara kläderna. Jag funderar på om man borde byta till roligare knoppar, kanske bokstavsknoppar så man skiljer vilken låda som är vems. Men det är nog en idé som stannar i tanken. En extra våning för tavlor hade däremot varit på sin plats. Jag har några foton jag skulle vilja kopiera och rama in + att de producerar ju egna bilder nu.

7 kommentarer:

Iréne JB sa...

Förstår det där med att dubbelsäng är praktiskt vid sagoläsning. Vi har inte lika stora rum, så vi skaffade en våningssäng. I den sov tjejerna skavfötters tills stora E började sova uppe. Ganska trångt vid nattning blev det.

Cecilia sa...

Fint! Blir jättebra med den långa bänken/bordet även längre fram. Har haft liknande i stortjejernas rum. Väldigt bra när kompisar kommer också

Maria sa...

Mycket mysigt! Fint att de sover i dubbelsäng, det måste vara skönt att ha brorsan nära.

Evelina sa...

Så fint ni/du har gjort!! En sådan lång bänk har vi klurat på till pojkarnas rum också, Det blir ju mycket yta att ställa upp grejer på.Toppen!

Anonym sa...

Va fint det blev. Jag sydde gardinen så gärna. Kram mamma

e sa...

Jättefint och funktionellt! Vi har också dubbelsäng, fast en som bäddas upp till enkelsäng dagtid. Just nu är det oftast jag och Leo som sover på där men på sikt är det tänkt för kidsen att dela på. Jag har lite svårt för våningssängar så jag hoppas det här systemet ska funka. Mycket mysigare till godnattsagan!

Ika sa...

Här var det ordning och reda på sakerna. Härliga färger du har fått in i rummet.