söndag, november 07, 2010

Kan själv!

"Kan själv" är ett uttryck man hör rätt ofta... det är också namnet på en vandrande utställning som just nu är i Kungsbacka kulturhus Fyren. Utställningen är anpassad för barn mellan 0 och 3 år och eftersom vi haft långväga gäster på besök som alla passar i målgruppen så åkte vi dit (okej, mamman och pappan hade passerat 3 år..!).

Utställningen består av några kojor/små hus, med olika färger inuti och olika material och saker att undersöka. I en var golvet täckt av grön lurvig matta och på väggen hängde olika bjällror. Elmer var väldigt fascinerad. Sen kom Sigge och började skramla helt förfärligt!

I den blå kojan fanns en vägg full med mojänger: gamla lås, fingerskivan från en gammal telefon, handtag och vred.Grabbarna tyckte det var kul att springa fram och tillbaka, det var ju tillåtet! Sen fanns det en tunnel att krypa i, pallar att stapla, kuddar att bära, en stor madrass att göra kullerbyttor i och en liten, liten rutschkana. Det var lätt att döda en eftermiddag här!

Bland det mest spännande ingick inte i utställningen utan var en del av arkitekturen. I hörnen av konsthallen var golvet av glas! Bara de allra modigaste vågade gå och krypa på glaset! Utställningen har vandrat runt sedan 2008 och jag vet inte riktigt om den fortsätter efter Kungsbacka (där den är fram till 27 november). På Kan själv-bloggen kan man läsa mer.

Bilderna i detta inlägg har inte jag tagit!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Det ser ut att ha varit en häftig dag och Elmer på glastaket ser helt förfärligt ut, höjdrädd som jag är. Kul att se nya bilder. Kramar mor

Anonym sa...

Vilket härligt gäng. Så fina teckningar, spara dom med datum o rama in dom. Ja 5 barn, häftigt. Oj va roligt dom har på utställningen! Ha det så jättebra! Kramen Lisa.

Karina sa...

Vad rolig att du bloggar om när vi var på besök...som sagt var det är svårt att ta tag i det som oftast, för mig iaf