torsdag, mars 11, 2010

4 veckor kvar

Nu är det fyra veckor kvar tills bebisen beräknas komma och jag har kommit så långt som det blev när jag väntade pojkarna. Lite kul att veta att krabaten därinne kanske är lika stor som Sigge var när han kom ut, men antagligen lite större. Det är en fungerande liten människa därinne. Livlig som tusan. Discomage flera gånger om dagen!

Pojkarna är ganska obrydda om min mage. Vi har varit på bibblan och kollat lite böcker och ser de en bebis pekar de på min mage, men annars är det nog väldigt ogreppbart. Herregud jag vet ju inte ens själv hur det blir!

Pojkarna har varit hemma ganska mycket sista tiden. Först sportlov, sen lite vab, sen var dagis stängt pga snö på taken. Och nu i veckan är det lite vab och studiedag på dagis. Har ägnat åtskilliga timmar med grabbarna på golvet. Böckerna är fullständigt sönderlästa. Det är fordons- och bilderböcker som gäller. Att lyssna på berättelser är inte särskilt intressant ännu utan vi pratar om vad vi ser på bilderna.

Pussel, lego, rita med tuschpennor och greja i vasken är också populära aktiviteter just nu. Det är väldigt intensivt emellanåt, men jag tycker nog att det blivit lite lugnare mot för nån månad sen. Nu har ju TV och DVD gjort sitt stora intåg, så det finns ett knep att få en lugn stund. Det tjatas om Bompa, men jag försöker med att Bompa är klockan sex. Kolla klockan, när den är ett iiii, då är det Bompa! Sen finns ju faktiskt Play Bolibompa som man kan kolla på dator eller PS3 på TV:n. "Stora maskiner" är visst bästa programmet.

Roligast just nu är att de är intresserade av bokstäver. Mitt i en lek kan de stanna upp och ljuda nån bokstav de ser. Som idag när de klättrade omkring på pelletssäckarna.Då kan man höra ett oooo, ett eee, ett ss osv. Eller Pe - pappa, Mmm - mamma, K - katt och det senaste A - Alva (som i Alvar deras kompis) om de skulle se just dessa bokstäver. Jag hoppas lyckas få till en film på det nån dag. Det är otroligt gulligt! Deras egna namn kan de ännu inte säga. Visst släpper det med språket nu, men det är väldigt många ord man kan tycka att de borde säga vid det här laget (om saker som intresserar dem, typ brandbil och hjullastare!), men det trillar bara ut nåt enstaka nytt ord då och då. Och det dom säger är ganska otydligt.

Sist några bilder när pojkarna mannekängar i vårskorna. Nu väntar vi på att snön ska försvinna! Vi har fortfarande 30 cm på gräsmattan och vallarna är väldigt höga.

9 kommentarer:

Vikkan sa...

Åååå, som jag har väntat på lite uppdatering! Jippie!

Ja, tänk att du snart är 3 barns mor. Häftigt!

Roligt att H och S börjat prata om en enstaka ord. Men jag är impad att de ljudar bokstäver och så. Det gör inte ens mina busfrön. Fast de babblar ju hela tiden så man nästan får ont i öronen ibland. *fniss*

Hoppas ni kommer på söndag! Måste få träffa er! Har abstinens för det var såååå länge sedan vi sågs sist!

Kram Vikkan

Linda sa...

trebarnsmor om fyra veckor, som vikkan skriver. det är cool! ;)

så duktiga de är med bokstäverna! blir nog språkvetare av dessa båda herrar, tror du inte ;)

jag hoppas också vi ses på söndag...även om det inte var jättelängesedan sist.

stora kramen från L

Maria sa...

Kul LInda med en lägesrapport! Och att få se killarna som snart ska bli storebror. SPännande på alla sätt och vis...

Maria sa...

storebröder..skulle jag ju ha skrivit

Anonym sa...

Kul va duktiga pojkarna är. Vilka långa ben mannekängerna har. Vi har också massor av snö i Örebro.undrar när det smälter? men idag har det varit strålande sol. Ha det så bra! Kramen Lisa

Anonym sa...

Hej!
Är det bara fyra veckor kvar? Tiden går, Har ni så mycket snö än? Visst här finns massor.
Det var kul med bilder på fröna.

Gramar mlj

Evelina sa...

Snart snart..Jösses så spännande!! Duktiga små fjun som kan så många bokstäver, Hejja!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Läskigt vad stora killarna ser ut på första bilden! Tiden går!
Skönt att höra att du fortfarande verkar pigg! kramar till er allihop!
/Karin

Mia sa...

Men vad? Bara fyra veckor kvar? Herregud vart tar tiden vägen, tyckte inte det var längesen jag läste att ni skulle få tillökning. :)

Det låter som att du har mer ork än jag, trots att jag bara är i v 16 nu. Kan knappt gå för bäckenet spökar redan och kräks i stort sett varje dag fortfarande... urk...

Håller tummarna för att allt går bra de återstående veckorna också!

Kram Mia