tisdag, juli 28, 2009

Hugo hos morfar

Jag struntade i Öppna trädgårdar i år (inga nya trädgårdar inom rimligt avstånd) och då fick Hugo följa med mig till min pappa. Det var en väldigt sammanbiten liten kille som fick sitta i traktorn... Pappa har en lekstuga på tomten. Mycket trevligt!Jag började riva de nerfallna tapeterna och fixa lite, men hann inte tapetsera. Det får bli nästa sommar... Här leker Hugo med min gamla sten- och snäcksamling. Den är lite ynklig, men jag bodde inte på västkusten när jag var liten. Det finns många ställen att undersöka på en gammal gård. Trevligt med sällskap också. Jag tror att det var den här hunden som lärde Hugo att säga voff.
Jag hjälpte pappa att plantera några växter framför huset. De stora perennerna stod där sen förut ("den blir gul") och däremellan växer en ros.
Det var ett jättejobb att gräva upp all kvickrot! Sen fyllde vi på med ny sandig matjord. Pappa hade en väv som blev över från jordgubbslandet. Man lägger det överst för att hindra ogräset. Perfekt! Kan nog bli fint om han lägger dit mer kullersten. Sen hade det nog också blivit fint att göra rabatten ännu större, men nu hade vi inte fler växter (tre daggkåpor och två kantnepetor).
Kantnepetan är fin mot den faluröda väggen.
Har ni tips om fler växter som gillar soliga söderlägen med sandig jord? (Daggkåpan är väl inte alls optimal för läget, men jag placerade den på den skuggigaste och fuktigaste platsen. Sen är den ju tålig också.)

2 kommentarer:

Mia sa...

Men lille Hugo, vad stor han har blivit och vilken mysig gård han verkar ha din pappa.

Ha en fortsatt härlig sommar!

Kram kram
Mia

Ika sa...

Roligt att få så lite av din papaps trädgård. Ser väldigt mysigt ut.