söndag, september 21, 2008

Den ocensurerade sanningen

Någon kanske tycker att det varit tunt om trädgårdsbilder den här säsongen. Det beror på att det inte finns en enda kameravinkel i vår trädgård som det går att fota fina bilder! Vi lever i en massa projekt...

Projekt:

Entrén ska också få nya kanter och nytt grus. Men det måste vänta tills grävskopan fyllt jord runt garagebygget. Eventuellt ska grävskopan köra upp för trappen och stå uppe och fylla...

Projekt:
Fortsättningen på gången ska göras klar. Även här måste vi vänta på att garageväggarna blir klara och fyllet lagts tillbaka bakom garaget. Sen måste vi sätta en häck eller ett staket bakom garaget, för annars kan man kliva rätt ut på taket. Ja, hela den här delen har ju ett stort behov av att fräschas till, typ klippa gräset eller så...

Projekt:

Fortsätt grusa runt hörnet. Det märks knappt att vi skalade bort grässvålen i våras. Gräset och ogräset växer ändå.

Projekt:Maken gjorde en trapp invid knuten, nu tänkte han göra lite trall när man kommit upp till uteplatsen. Uteplatsen som för övrigt ska bli ett utekök. Måste städa först (jag ska flytta växthusställningen), och bygga lite.

Projekt: Här planerar jag en köksträdgård. Mot grannen skulle jag vilja ha en äppelhäck som jag såg att Gunnel Carlsson hade. Och sen uppstammade bärbuskar, och pallkragar (eller liknande) för sallad och grönsaker. Men detta hörn med blandade perenner är nästan fint (om man tänker bort plåten och bräderna). Så detta projekt måste nog ramla ner på prioriteringslistan. Liksom att bygga ett växthus där plåten ligger. Förresten, ser ni min Brunette längst fram i bild. Den är på väg att blomma!

Projekt: Skulle vilja flytta pallkragarna. Jag ser plötsligt framför mig en solig uteplats här där jag kan sitta och bevaka pojkarna som snällt leker i sin lilla lekgrop. (Dom kommer naturligtvis att hålla sig precis där vi avsatt plats för dem att vara på... I wish). :-)

Projekt:
Här är pojkarnas lekgrop. Oj, vad det växt i sommar, allt annat än gräs. Jag tänker mig en trapp upp på platån och en rutschkana ner. Och så en sandlåda. Och en liten badbalja. Och små pallkragar för deras solrosfrön mm. Behöver nog fixa nåt som skuggar över. Ett jätteparasoll eller en segelduk kanske? Ett träd skulle väl vara det bästa, men pojkarna hinner väl få fjun på läppen innan det ger tillräcklig skugga?

Projekt:Vi skulle vilja bygga ett däck i det bortre hörnet på huset. Och fasaden på huset... börjar vara dags att måla. Den har blivit väldigt smutsig och blek. Altanen ska ju också målas, där har vi ju till och med skrapat färg.

Projekt:Det är fantastiskt vilken artrikedom som finns i marken efter en sommar. Vi har en slags sommaräng uppe på platån! Det får nog vara så ett tag tills vi rensar, fräser jorden, planar ut och sår nytt gräs.

Projekt:I våras grävde vi bort ogräs och buskar längs med muren. Sen satte vi markduk för att hindra mer ogräs att komma upp. Överflödig jord som vi grävde upp hamnade på sidan och vi körde aldrig iväg det. Och i dessa högar växer nu allehanda ormbunkar, hallon, kirskål mm. Vi har köpt fler pressenningar som vi ska lägga över så kanske det blir lättare att gräva bort nästa år.Här är en bild från andra hållet. Det här stråket ska bli mitt lilla woodland! Måste plantera några träd.

Projekt:Jag vill utöka den här rabatten och sätta mer sten i kanterna. Vi grävde ut lite i våras. Sen skulle man kunna sätta nya växter, det är ganska tomt till vänster om irisen till exempel. Rådjuren har varit och kalasat på spansknävor och höstanemoner. I år är det därför inga höstanemoner som vajar så vackert över rabatten.

Projekt:Det här behöver jag väl knappast kommentera. På nedredelen finns många delprojekt: ny trapp, stödmurar, nya planteringar, plana ut, fixa slänten, byta häck. Med mera, med mera.

Sen var det fullt på minneskortet, så jag räknar inte upp resten! :-)

5 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Tvillingar och massa nya projekt,
försök hinna njuta också ;)

cS sa...

Vilken agenda. Men det är härligt med så många möjligheter och projekten ska bli spännande att följa. /Claus

Lycklig tvillingmamma! sa...

Jösses vad ni har grejor att göra!!! Vad duktiga ni är!
Jag som trodde vi hade mycket, hey!
kram Evelina

Anonym sa...

Jag suckar bara... Ni har då mycket att göra, synd bara att ni inte får snö där som döljer...
Kram mlj

www.jordochdjur.se sa...

Såna spännande projekt ni har framför er! Det blir säkert jättebra!

/Monica