söndag, juni 01, 2008

Bloggträff på Botaniska

I lördags var vi på utflykt till Botaniska och träffade Lotta, Maloppa, Hannele, Moa och Katarina. Superkul att äntligen få träffa människor man nu känt i ett par år!

Jag hade åtta plantor med mig (närmast i bild) och var väldigt bestämd att jag inte skulle ta med mig något hem. Jag är inte redo att plantera just nu och förra sommarens plantdöd var ju bara så tragisk. Ja, det gick ju ganska bra med den föresatsen... Sju plantor följde med mig hem:Hade med mig spansknäva, primula (1 och 2), jättedaggkåpa, gul iris och revande smultron. Fick med mig hem: klätterbenved, fjälldaggkåpa (?), gulmåra, spetsmössa, vinruta, heucherella (?) och en näva jag inte minns namnet på (från Lotta?). Allt är i alla fall planterat. Lite i rabatt, men det mesta i pallkragen.

Allt om trädgård hade forumträff samma dag. Jag tänkte ett tag att jag skulle besöka den med (deras träff började tio och våran elva), men jag kom aldrig iväg och när vi var framme så var det runt matdags och det var inte riktigt läge att göra annat just då. Och för det tredje så har jag inte deltagit i några trädgårdsdiskussioner på ett år! Men jag fick någon hälsning via Hannele så jag hälsar gott tillbaka!

Jag gick en sväng för att kolla planteringarna. Nu är det verkligen dags för mig att besöka Botaniska på sensommaren. Har varit här under våren flera år i rad, men missat sensommaren. Här är en vacker försommarkomposition!
Och i japandalen så hittade jag ett hav av japansk viva. Blommorna växte liksom i våningar.
Bebisarna skötte sig bra, sov mest. Själv fick jag hålla koll på solen hela tiden. Huvva vad jobbigt. Har dom ärvt mitt pigment så blir dom ju brända på ett par minuter!

Sigge fick sin snygga sommar-outfit av en mamma i föräldragruppen. Han trivdes som fisken :-)

4 kommentarer:

Hanneles paradis sa...

Tack för senast, kul att träffa dina tvillingar också i verkliga livet, världens lugnaste. Jag har inte tagit hand om alla plantor ännu, ska görna ordning en liten kallmursbänk, är nöjd med mitt inköp med; en liten Linnea-planta.

Hjärtat Mitt sa...

Jag hade tänkt att komma och hälsa på er men sonen älskar Aot träffen. Så jag hoppade över det.
Vi hade ju verkligen tur med vädret, som vanligt.
Ni verkar ha haft det mysigt. Och Botaniska är ju ljuvligt.

Kram Mari i Marieholm

Katarina i Kullavik sa...

Det var trevligt att träffa både dig och dina små killar! Hoppas vi ses igen.
/Katarina

Linda V sa...

hannele: Borde kanske fixa en linneaplanta nu när jag åker norrut. Eller är den fridlyst? Inte om den står på tomten va.

hjärtat: Imponerande att ni kommer så långväga varje år!

katarina: Detsamma!