söndag, februari 17, 2008

Vyssan lull

Det här är räddningen för föräldrar som på nätterna närmar sig nervsammanbrottet. Man kan verkligen bli tokig över alla ljud som bebisarna kan ge ifrån sig: knorrande, frustande, pip, gnäll, stön, skrik. På dagen är det ju lugnt, nästan bara trevligt att dom låter, men på natten... Med dessa under spjälsängsbenen så kan man halvsovandes lugna bebisarna genom att vicka lite på sängen med ena foten. Okej, funkar inte varje gång, men det är stor skillnad mot innan då vi fick kliva upp och trösta och lyfta upp och stoppa i napp och allt möjligt, så vi är mycket nöjda.

Måste bara visa de söta kaninerna som bebisarna fick av mina jobbarkompisar! Och så några idolbilder till släkten. Sigge har misstagit Hugo som napp... Tänk att ha en brorsa att gosa med... Två bilder på Sigge. Det är inga dagsfärska bilder. Sigge han är ingen liten pluttig bebis längre. Förra måndagen så hade han gått upp ett halvt kilo på en vecka och vägde 3,5 kg och var 50 cm. I morgon ska vi väga på nytt. Han har växt ut kläderna i storlek 50 :-(Och här är Hugo för en vecka sedan. Då var han 45 cm och vägde 2,3 kg. En vecka senare känns han som Sigge då han var nyfödd. Idag fyllde de en månad! Och i torsdags var dagen då de skulle ha fötts om vi hade gått hela graviditeten.

15 kommentarer:

Karin A sa...

Kul att kika in hos er och höra hur ni har det! :) Härligt att de växer och mår bra.

Kram Karin

Ps. Julrosen är verkligen fin!

Ola sa...

Grattis på enmånadsdagen grabbar!

Kolla på hur pappa ser ut, så kommer ni att bli en dag... exakt in i minsta detalj tror jag! Om en... sådär... drygt 30 år. :-)

Kicki G sa...

Skönt att allt gått bra! Bilden där Sigge suger på Hugos näsa är världsmästarklass. Nåt att sätta på plakaten vid studenten och bröllopen och 40-årsfesterna!!

Många kramar/Kicki G

RANA sa...

Hahaha, gud, vilka söta pluttar att titta på. Helst den där bilden när ena gullungen suger på den andres näsa. Obetalbart!! :-D

Anonym sa...

Vilka fina killar!! Och de verkar så välmående, trots litenheten, och så liten verkar inte Sigge vara längre.
/annelie

Cin sa...

Ja, måste vara fint att ha en bror att mysa med. Ser så nöjda ut, båda två. Härligt.
Kram Cin.

Minna sa...

Största största grattis till er alla!!!!
jag sitter här med min fyraveckorsklump på magen, som vägde 4,4 när han kom ut! Halleluja...

finerfärdig sa...

Trevlig blogg, som jag hitta pga Finis-Uggleliden-Metrobloggen. Ni har fullt upp.

Karina sa...

Å, så söta de är :). Vi har ju en vagga, men den har jag gett upp, det är ingen ide att ha Ludvig där, han sover bäst i vagnen. På natten sover han med mig eller oss för han vaknar ju varje eller varannan timme å ska ha mat, eller oftare om han är missnöjd över något. De känns nästan som att han aldrig kommer att sova i spjälsängen...haha.

Maria sa...

Så roligt att se dem, och hur de växer! Den bilden då Sigge suger på Hugos näsa är ju så gullig!! Bli cken är så härlig på den bilden!

Anonym sa...

Hej Linda!

Jag hamnade av en händelse på din blogg ikväll. Jag vill bara gratulera dig till dina underbara mirakel!!! Någon lär ha sagt att i samma stund som man blir förälder är det som att ha sitt hjärta galopperandes utanför kroppen! Trötthet, glädje, oro och fullständig lycka huller om buller!
Lycka till med allt och njut av livet!
Kramar från en annan Linda.

Katten Jansson sa...

Hahahahaha! Störtskön bild när Sigge suger på Hugos näsa!

Skönt att höra att allt är bra. Grattis än en gång till grabbarna.

Kram!

Frida sa...

Men grattis! Vad roligt!! Jag har varit totalt bloggisolerad den senaste månaden så jag har missat detta totalt! Vad söta de är dina små killar! Hör av dig om du vill ha en personlig paparazzi till dem http://www.fridaberglund.com/barn/ :-)

maloppa sa...

Hej på er allihopa!
Har varit jättedålig på att läsa bloggar hela vintern? men idag kom jag mig äntligen för att kika på hur det gått för dig o magen. Va skönt att allt gick bra och vilka guldklimpar du fått! Är de enäggstvillingar? De är ju väldigt lika trots skillnaden i storlek och de ser verkligen ut att ha det mysigt ihop. Sköt om familjen och ta det lugnt.

http://asas.tradgardsblogg.se/ sa...

Åhh så härliga!!! bilder!!! / kram åsa