lördag, november 03, 2007

Plockar in de sista höstfärgerna

Vi hade stormar förra helgen och de mesta löven ramlade av. Det som behållt sina löv är berberisen, lingonoxbär och något jag är osäker på, kanske oxel. Jag tog in några kvistar, här är bilder på berberisvasen.Uppdaterat: Det blev en kortvarig njutning. Redan på söndagen började bladen skrumpna...

Här syns dock inte höstfärgerna.Jag har satt ut talgbollar till fåglarna och det är full rusch. Ska skura upp fågelbordet och fixa fågelfrön också. Ska nog titta lite i Mata fåglar-boken för fler tips på vad jag kan bjuda pippisarna på!

12 kommentarer:

annelie sa...

Vad fint! Jag har inte ens åstadkommit en höstkruka i år. Funderar nu på att plocka tallris i alla fall. I morse var det faktist vitt ute och jag satte upp den första diodstjärnan i fönstret. Jättefint blev det i mörkret!

Vi satte upp talgbollar förra helgen och idag hade mesarna hittat den. Jag klickade på länken "Mata fåglar-boken" men jag kom ingenstans. Vad är det för bok? Den kanske är något för oss?

Anonym sa...

HEJ! Vad fint det blir med höstfärger i vasen. Jag hade planerat att ha blåbärsris i vasen, men jag vet inte hur det blir nu när snön har kommit. Mest troligt kommer den här snön vara borta smart. Jag lyckades inte med länken "Mata fåglar...". mlj

Linda V sa...

Nu har jag rättat till länken till boken!

Åsa sa...

Härlig färg på berberis..=))/åsa

Marina sa...

Det är tur att det finns buskar/växter som behåller färgen så här långt in på hösten. Dessa färger är ju helt underbara!

Cin sa...

Visst är det underbara färger nu. Jag borde kanske också ta in lite höstfärger... :)

NinaH sa...

Jättevackra höstarrangemang, Linda! Är så glad också för att du är ute på din blog igen! Blev så orolig när jag läste de där oroande babyinlkägget- och lugnad av det sista! Lycka till & tag väl hand om dig o dina små!;-) Jag kommer snart på blog-besök igen!

Hanneles paradis sa...

Berberis år så vcker, klart underskattad, bären kan du använda i grytan, persisk krydda.

Katten Jansson sa...

Åh vilka fina bilder!

karin a sa...

Så härliga bilder! Berberis är verkligen fint...

Pionerna har kommit och jag hämtar dem imorgon. Reser bort till helgen men vi får försöka ses snart så du kan få dem. Krupke ringde och sa att det inte är något problem med plantering - inte ens om det är snö...

Ps. Fungerar din gamla mail eller kan du maila mig?

Nettan sa...

När du tagit in berberis och arrangerat så där fint i vas kan jag faktiskt se en viss tjusning med buskarna. Annars är dom ju numer utrotade här hos mig. Vackra färger är det onekligen.
Hoppas att allt är bra?!

Hannele sa...

Det finns mycket finnt i november också, vi har järnek, men fåglarna hinner äta upp de röda bären.