söndag, oktober 21, 2007

Mer höstfärger i trädgården

Berberisen har börjat skifta färg. Det är betydligt mer glöd i färgerna i år än förra året och det kan vi tacka de kalla nätterna för.

Jag började flytta växter inför utgrävningen av garaget (som kom av sig, liksom växtflyttningen). Men här i slänten intill berberisen har jag satt två korneller, som blivit halvt uppätna av rådjur, funkia och kärleksört.
Den lilla eken har en höstfin krona just nu. Åh vad jag har funderingar om denna ek. Ska jag spara den eller ska jag byta ut mot något som blir en lämpligare storlek? Och berberisen på kanten som jag hyllar nu. Men jag antar att jag kommer att svära den dagen tvillingarna lärt sig gå! Den har väldigt elaka taggar och jag går ofta omkring med stickor i händerna efter att ha jobbat med dem... Mig själv kan jag ju hantera. Det röda strax nedanför eken är den lilla vingade benveden som jag köpte förra året. Den blir rödare för varje dag!Den här bilden är tagen längst bort ifrån. Där blommar astern mitt bland berberisarna.Skuggrabatten på hörnet där en av astilbarna har så fin gul färg. Men någon gång måste jag ta och bredda den här rabatten. Den behöver få bre ut sig!
Stora perennarabatten på baksidan ser ut så här när den vissnar. Buxbomen i mitten av bilden köpte jag förra hösten, men den har aldrig blivit grön. Det måste ha varit fel på det exemplaret. Mina pyttiga frösådder från i vintras/våras åkte äntligen ner i en pallkrage häromveckan. Jag hoppas det tål vintern på detta sätt och tar ny fart till våren.

11 kommentarer:

Åsa sa...

Hej själv! =) Ja inte är det konstigt om du inte orkar med.. med 2 i magen..=)))
Tänk vad mycekt man funderarpå alla sin växter..flytt o plantering..inköp och slänga iväg! Ja vberberis..är fin..men ack så vass..
jag tror dock att barnen lär sig..det har mina gjort..så är du förtjust i den..låt den vara!!=)/åsa

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Skönt att se att du bloggar - betyder förhoppningsvis att du mår bättre?

Ronja sa...

Vilka härliga höstfärger ni har på tomten! Jag måste ta och investera i fler växter med läckra höstfärger - det lyser verkligen upp!

karin a sa...

Höstfärger är härligt och just nu är de på topp! Det ser härligt ut i er trädgård. Jag är mycket förvånad över att inte pionerna har kommit ännu och skäms då jag inte ringt dit. Det SKA jag göra i veckan.

Ida sa...

Fine gyldne og høstlige nyanser hos deg. :)

karina sa...

Ja, nu är det dags för sista kruksådden att placera i pallkragen och hoppas på vackra växter. Har fått tag på vit och rosa maskrosor som jag tänkte skulle få blomma i mitt nya buskprojekt. Men det blir nog till att tänka till lite extra för efter en blick på dina buskar, så förstår jag att jag skulle ha tagit till "lite" mer mellan småplantorna. Tänk att man inte kan se framför sig hur stora de igentligen blir och slipper detta extra grävande "ler". Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Veronica sa...

Vilka vackra färger och Berberis, vacker men taggig skönhet, inte särskilt barnvänlig precis...
Sådderna klarar sig säkert, mina klarade sig alldeles ypperligt förra vintern. I år ha jag inga däremot har jag höstsått en del frö, det ska bli spännande och se om det tar sig till våren!
Sköt om dig!

Hanneles paradis sa...

Vackert, underbar höst.

Maria-Jag blommar sa...

Jag är så inne på babysar så jag läste först "babysen har börjar skifta färg" i översta meningen...tokigt!

karin a sa...

Hej! Idag pratade jag med Guldsmedsgården...de levererar troligtvis våra pioner nästa vecka. Det är ingen problem att plantera med frost! Vi hörs mer om det.

Nostalgia sa...

Vakkert, herlig høststemning!
Jeg titter inn igjen:)

Ha en fin vecka!