söndag, december 30, 2012

Men hej december, vad snabbt det gick!

Hoho, är det någon här? Här på bloggen har det ekat tomt hela december, jag vet inte vad som hände! Jo såklart, det händer inte jättemycket trädgårdsrelaterat och det där med jobbet, livet, julen och sånt kom emellan. Vi har varit förkylda nåt otroligt och har julat väldigt lite lagom. Det var först när svärmor kom helgen före jul som det började likna nåt. Men inte har jag hunnit blogga för det. Det var lite fullt upp för veckan före jul firade vi både tennbröllop (10 år) och att jag fyllde jämnt. Hurra!

Jag kanske knåpar ihop fler inlägg, men ville i alla fall samla alla julaftonsbilder i ett inlägg innan det är alldeles too late. Vi firade julen hos min svägerska i Halmstad (spana in hennes blogg!). Jag har knappt ätit ett godare julbord. Så gott! Vi bidrog med Västerbottenssill, Chili-limesill och gubbröra. Chili-limesillen var galet god! Här är skink- och fiskbordet och den fina dukningen.
Det är roligt att gå runt och titta på julpynt hos andra!
En minigran på skåpet!
Vi har inte bakat några pepparkakor i år, men det här ska jag lägga på minnet. Om man inte pallar med ett helt pepparkakshus (det har jag aldrig gjort hittills iofs) kan man ju faktiskt göra ett tvådimensionellt!! Åh så fin, den hängde i fönstret!
Hjälp vad många julklappar!
På övervåningen kan man kika ner på barnen när de ritar!
Men snart blev längtan efter tomten väldigt stark... åh vad de stod och spanade efter tomten!
Till sist kom han vandrande efter vägen. Elmer deklarerade att han blev "super-rädd", så han gick inte ner och mötte honom. Tomten levererade en säck med julklappar och sen var det bara att hugga i resten!
Tyvärr fick kvällen ett väldigt abrupt slut när lilleman kräktes, vi fick duscha, städa upp och åka hem. Så kan det gå!

Juldagen ägnades åt att bygga julklappslegot och på kvällen var alla killarna så här pigga och glada!
Pga sjukdomar så har vi ett par väldigt händelsefattiga jullovsdagar här hemma. Idag lyckades vi i alla fall pallra oss ut på långpromenad (i duggregnet). Vi gjorde ett par lekplatser och avslutade med korvgillning i skogen. Gott humör hela tiden, helt otroligt. Och med er är allting bra?

5 kommentarer:

Carina sa...

Synd att vara sjuk när man är ledig, men tyvärr så rår man ju inte över det :(
Ser ut att ha varit en mysig jul iaf. Ha det gott och ett gott 2013!

Kram

Hélena sa...

Vad härligt att "se" dig igen. Känner så igen mig, blev inte många inlägg för mig heller och hade jag inte hållit i Blommig Fredag hade det nog knappt blivit några. Det händer en del i december...
Gott Nytt År!
Kram Hélena

Marina sa...

Inte kul med sjukdomar sådär som avlöser varandra. Det är väl det som är nackdelen med de annars så mysiga småbarnsåren.
VI har haft bra juldagar och nu hoppas vi på en bra nyårsafton också. Har ännu inte helt bestämt vad som ska vara förrätt och dessert, bara varmrätt. Lite hög tid?

Kram och gott nytt år!

Northern Shade sa...

It was unfortunate timing with the sickness, however it looks like Christmas day was fun, filled with building toys and playing with them.

Have a wonderful 2013.

Anna sa...

Så fina bilder! Kul att du länkat till mej:-)) Vi ses snart!