söndag, september 11, 2011

Nytt i trädgården... träd!

Nu bannemig har trädvåndan släppt, jag har köpt träd! Plantskolorna börjar dra igång sina reor och jag har fyndat till 50%. Förra helgen blev det två vinbärsträd och denna helg blev det inte mindre än fyra träd (och två buskar):
Från vänster är det två äppelträd (det blev Discovery och James Grieve, den sistnämnda blev lite på impuls, då det inte fanns nåt fint exemplar av Gravensteiner, som jag egentligen ville ha), ett körsbärsträd (bigarrå av sorten Van) och sen blev det ett japanskt körsbärsträd (Accolade) stammad på 1,80!

Jag har bara fått ner det japanska körsbärsträdet. Velade lite om jag skulle sätta det på framsidan i entrérabatten, men kände att jag hellre ville bli klar på baksidan. Så detta blir mitt träd i trädgårdslunden. Det kommer att blomma så fint på vårarna. Har beställt massor med lökar också, så jag tänker en massa fin vårblom under. Och så står den ju i en bädd av lungört. Det tror jag blir hur snyggt som helst!

Kronan ska bara växa till sig. Tyvärr så var inte kronan så jämn åt alla håll, men jag har vänt den klena sidan mot solen, så det ska väl fixa till sig med tiden. Måste fixa stöttor också, hoppas det inte börjar blåsa de närmaste dagarna!

Vinbärsträden har jag satt runt pojkarnas lekplats. Ett svart där uppe och ett rött därnere. Måste stötta upp. Har flyttat fyra måbärsplantor dit närmast rutschkanan också. Det var en lucka förut.

Sen har jag grejat lite i buskpartiet mot cykelvägen. Har rensat bort en massa forsythia som prejade ut min fina carmencitarönn (man anar de röda bären i mitten av bilden). Nu har den lite spelrum igen! Kolla hortensiorna som såg helt utdöda ut i våras har kommit fint (till höger om rönnen), men några blommor blev det inte i år. För övrigt finns det en hel del att fixa med i detta buskparti. Det är sååå mycket åkervinda. Har rensat bort det mesta synliga, men skulle behöva göra en ny sväng i jorden. Och marktäckare vill jag ha mera av.
Hann inte städa trädgården innan det var dags för middag och kvällsbestyr. Det ligger högar av ris, spadar, hinkar, tomma krukor osv lite överallt. Okej då, helt normalt med andra ord :-o Hoppas alla haft en fin helg!

5 kommentarer:

Mia sa...

Kul med träd, det lagar volym i trädgården. Svarta vinbär uppstammad, det var nytt, borde kanske försökas här också :)

Anonym sa...

Härligt med träd! Blir säkert jättefint med vårlökar och lungört under körsbärsträdet. Jag har nog köpt lite för många för min lilla trädgård, börjar se trångt ut... Vad mycket du fick gjort, duktig du är! Ser fram emot att G blir lite större så jag (förhoppningsvis) kan få mer trädgårdstid... :-)

Kram

Gunilla sa...

Hej Linda.
Jag hittade hit till din blogg när jag sökte på Perlit. Och det har jag fått klart med.

Vilka fina fynd du gjort , träd är ju så dyra så man får verkligen passa på när det är rea.

Ha det gott
Gunill

Ika sa...

Accolade....undrar om det inte var det jag köpte en gång i tiden. Hade så svårt att bestämma mig, de var så fina allihopa. Vilka plantskolar har du fyndat i?

online pharmacy sa...

Jag älskar dessa bilder är som att leva i en oas i hemmet