söndag, september 05, 2010

Avundsvärd förmiddag

Förmiddagarna här är så fina när solen skiner. Och det har den gjort idag. Vi fick en sån fin förmiddag att jag nästan blir avundsjuk på mig själv.

Vi började nere hos grannen, men när de skulle iväg på en fotbollsmatch gick vi hem igen. Alltid svårt att slita sig. Därför tjuvade jag en klase vindruvor som lockbete... De åt vi vid vår sandlåda.Sen plockade vi upp några morötter i pallkragen. Det är så lite kvar och de är så små, så jag lämnade kvar resten till ett senare tillfälle. Nästa år ska jag så massor av morötter!Mina kaniner käkade morotsblasten också. Tror dock inte att de svalde.Det hade kommit några nya hallon i hallonhinken, men några jordgubbar kunde vi inte hitta... :-oKatterna var också ute och glassade i solen. (Pinnarna i framkant är måbärshäcken som jag kom på att jag skulle kapa för nån vecka sen. Den hade växt över en halvmeter i sommar och jag vill att den ska vara tät under. Hoppas den tar sig!)Vi lyssnar på duvor och skator och kollar in en och annat flygplan.Åkte rutschkana...Själv njuter jag av att vi har en grön gräsmatta istället för en massa jord.Sen satt vi på altantrappen och skördade säd... Det är fågelfrön från i vintras som har grott, havre, vete, korn och råg (fast jag är osäker på korn och råg, hann inte fota). Vi pillade fram kärnorna så nu vet vi hur de smakar.

Sen avslutade vi med våfflor med sylt och grädde på altanen. Mums!Det enda vi tjafsade om var gruset i gången som pojkarna antingen kastar ner i källartrappen eller i vattentunnan. Åh ett sånt tröttsamt bråk. Men annars var alla goa och glada! (Elmer sov.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så fint. Fina bilder, FINA KILLAR, fint skrivet! Nice!!!

Linda V sa...