fredag, december 25, 2009

Julefrid

Nu har gästerna åkt, det är bara vi kvar och barnen sover. Julafton är över och vi päser och är nöjda. Här kommer lite bilder från kameran.

Dan före dopparedan. På en given signal börjar Sigge gå ner i spagat och Hugo hakar på. Och mössa ska man ha. Och brandbil.

Garnstumparna på golvet beror på att Sigge lärt sig klippa med saxen.

Julaftons morgon. Pojkarnas möte med granen. Sigge tycker att Hugo också ska ha tomteluva dagen till ära.De har plockat ner en del pynt, men granen har i alla fall inte ramlat omkull ännu!

Julbord. Mums! Pojkarna som tidigare åt allt har tyvärr sällat sig till dom matkräsna. Det var ungefär bara prinskorv och julmust som gick hem :-/ Pojkarna fick saccosäckar i julkapp (den här versionen hette visst zitsack). Mycket roliga!!! Och sköna... när pojkarna lagt sig så har jag legat i en och käkat praliner och kollat På spåret! Godkänt!Fast de fick vänta med presenten till idag. Det var så mycket med alla andra klappar på julafton. Pojkarna var egentligen inte intresserade av att öppna paketen. När de fått var sitt paket med bilar i så var de fullt upptagna med att leka med dem. Ungefär två timmar efter att tomten gått öppnade dom sista paketen. Men de var så nöjda med alla presenter!

Vi försökte oss på en gruppbild igår på dagen, men det var då helt omöjligt.Hugo fastnade i alla fall på en av bilderna.
Duplolegot var mycket populärt. Vi fyllde strumporna med lego så hade de att göra på dagen i väntan på tomten!

Nu är det tolv dagar ledigt och väääldigt många timmar som skall fyllas med aktiviteter. Snön håller på att regna bort så pulkåkning varje dag får vi nog glömma. Jag gissar att alla böcker och leksaker kommer vara sönderlästa och sönderlekta och två trötta föräldrar som återgår till jobbet i januari!

6 kommentarer:

Anonym sa...

God fortsättning!
Så bra att ni har överlevt julaftonen, och riktig gran har ni. Tur att inga glaskulor hade hittat till granen.
Kram mlj

Evelina sa...

Ser ut som de haft en mysig jul! Ommöblering av granens dekorationer verkar roligare än paket här med.
Kramar

e sa...

Ser ut att ha varit en riktigt härlig jul! Leo gjorde likadant med paketen - ville testleka allt! Få ser hur det blir på födelsedagen, inte långt dit heller...

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Tack för att du delar med dig av alla underbara bilder! Mina favvopojkar! Ni skulle vara här nu, massor av snö! Vi har gjort snöänglar och brottats i snö och klättrat på kullar och varit till Kåbdalis och åkt lössnö!

Njut i din trädgård sa...

Ett härligt julinlägg nästan som en julsaga!

God fortsättning!

Ika sa...

God fortsättning på er!!