söndag, november 01, 2009

Kort rapport

Nu har jag varit ledig fyra dagar med dessa två herrar. De är friska och på gott humör och väldigt roliga just nu. Men det är klart... innan middagen står på bordet så kan tålamodet tryta och då är värsta tricket att snabbt skala en morot och ge dem. Humöret är tillbaka och de är fullt sysselsatta. De har inte jättemånga tänder än så en morot räcker ganska länge! (Tack A för de supergoda morötterna, nästa år hoppas jag att vi kommer att så egna!).

Vi har börjat mata fåglarna och de ser fågelautomaterna från köksfönstret när de sitter och äter. Det är mycket "kah-kah" just nu. Fåglar låter så, om ni undrar. Idag hälsade vi på Ika på deras bygge (KUL!) och vi hälsade även på hos deras grannar. Otroligt spännande trädgård... värsta paradiset för barn, med linbana, jättegunga, lekstugor och massor med djur. Bland annat höns och dessa låter "kaaaaa kackakacka kaaaa kacka kacka". Så långt har pojkarna kommit i sin språkutveckling :-) Det är lustigt att de kan härma djur, men de härmar inte ord. Vi har nog tjatat sönder ordet "lampa"!

Höstlov... det brukar vanligtvis vara en väldigt intensiv trädgårdshelg för mig. Vad har jag lyckats göra i trädgården den här helgen då?

  • Äntligen tömma pilkorgar och krukor på de vissnade sommarblommorna och ställt undan krukorna i förrådet (det blir inga höst- eller vinterkrukor i år, orkar inte med piffet!)
  • Slänga tomatplantorna på komposten
  • Kratta bort löv från plattor och gångar (för tidigt, för i morse låg nya löv på gångarna)
  • Sopa bron... fast det räknas ju inte som trädgårdsarbete precis, men det var ett litet projekt jag ville hinna med

Vi blir av med vår låsanordning till den enkla grinden mot cykelvägen hela tiden och nu har vi inga karbinhakar kvar. Pojkarna smiter gärna ut och springer ner för backen när de får chansen. Då är det bara hänga på och ta en promenad i omgivningarna istället. Det blir inte mycket gjort hemma om man säger så!

Och maken har lagt takpapp i kylan. Nu är det bara litelitelite kvar på den biten. Han har varit otroligt flitig och jag borde lägga upp bilder, men har inga bilder för tillfället!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt, ha det så bra!
mlj

Anonym sa...

Hej på er!! Kul att höra att ni mår bra! Och killarna har spring i benen. För så skall det vara. Ha det så bra med pojkar o fåglar.Kram från Lisa.

Evelina sa...

Tack för tipsen!
Precis som du skrev, var lite snabb där med räfsningen, men i och för sig så är det ganska "perfekt med löv" nu, så de får ligga kvar, alt gå över dem med klipparen.
Sötnosarna kockar ser jag!

Karin A sa...

Men oj så stora killarna har blivit! :) Tänk vad fort tiden går. Låter som om ni haft ett mysigt lov. Härligt att du jobbar på i trädgården (ser fint ut på bilderna nedan). Ha det gott! Kram Karin

Ika sa...

Jätte roligt att ni kom hit. Härligt att sitta ner och vara lite social och inte bara snickra. Glöm nu inte att säga till om/när ni behöver ett par extra händer.

Sunnanvind sa...

Ja det finns faktiskt en hel del kvar att göra i trädgården såhär långt in på hösten, mer än man kan tro... Men vad gör det när det är så fina höstdagar osm det har varit i år.

Ha det bra,

hälsningar Carina

Skatan sa...

Vilka små charmtroll du har! Härligt med några lediga dagar ihop :)

Trevlig helg,


Anna

Anonym sa...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!