söndag, november 15, 2009

Aktuellt

Det börjar vara dags att tänka på julen. Hittade bocken instuvad i vedförrådet. Den funkar i år igen! Snart dags för det "roliga" arbetet med att klä in den.
Mest poppis just nu är att lägga pärlplattor! De lägger pärlor på dagis också. Första gången jag hade framme dem så satt pojkarna hyfsat djupt koncentrerade i ca 45 minuter. Otroligt! Dagen efter så höll jag på att byta på Hugo och när jag kom tillbaka till köket hade Sigge klättrat upp på bänken och hämtat lådan med pärlorna samt pärlplattorna och lagt dem på köksbordet, sedan klättrat upp på bordet och krypit ner i antilopstolen och satt och väntade på att jag skulle komma och öppna burken! Haha. Han har gjort så flera gånger efter det. Dock har dessa pärlor åkt i golvet ett antal gånger också sedan dess. Det här med att stoppa saker i munnen går sååå mycket bättre nu än tidigare. Dock är vissa saker mycket frestande att smaka på. Så här kan det gå med några minuter utan uppsikt...Uppdaterat: Glömde säga att pojkarna har sagt sitt första substantiv (om nu inte ka-ka faktiskt betyder fågel i deras värld och inte bara är ett fågelläte)! Helt otippat blev det... tadaaa: Flygplan! Okej, det låter "ly-la". Men det är stort. Och Hugo har blivit jätteduktig på att härma efter. Och det är ett evigt pekande och frågande: dä? den? osv Och han håller upp olika grejer i varsin hand och frågar vad det är och så växlar han typ hundra gånger, ena grejen, andra grejen. Bara för att vara säker på att det sitter! Nu kan jag inte hålla räkningen på hur många olika saker han och brorsan vet namnet på. Dessutom är det ett stort framsteg att de lärt sig nicka. Praktiskt och jättegulligt!

8 kommentarer:

Mia sa...

Två stora killar har de blivit nu. Jag minns fortfarande gottepåsen... som hade allt annat än godis i sig. :)

Bocken din var så himla fin förra året, jag måste nog försöka låna din idé lite. Eller sätta såg, skruv och hammare i handen på sambon.

Ha en mysig söndagkväll!
Kram Mia

Anonym sa...

Oj vilka stora killar, vad duktiga dom är. Jätteroligt. Är man 2 så har man alltid en kompis. Det vet jag som är en gammal tvillingtant. Hoppas att ni får vara friska. Kramar från Lisa.

Anonym sa...

Kul att få se lite bilder från er, har längtat!!
Så mycket gossar har lärt sig.
Kramisar mlj

Anonym sa...

Duktiga pojkarna! Kanske blivande piloter?!/Anette

Evelina sa...

45 MINUTER!!! Vilken fantastiskt koncentration! Så gulligt att Sigge fixade biffen själv när du hade händerna fulla i annat, rart!
Kram Evelina

e sa...

vilket bra tips, hade ingen aning om att det fanns pärlplattor med jättepärlor! Det låter som nåt lilleman också kan gilla... såtillvida inte allt hamnar på golvet förstås ;-)

Ika sa...

Världens goaste killar som vanligt!!! Gillar "läppstiftet"!!

Nina sa...

Gud vad stora det blivit. Två små pappakopior... Lika pyssliga som sina föräldrar.