onsdag, april 30, 2008

Inspirerad av Denise

Idag har jag läst Denise Grünsteins bok 59 buketter från min trädgård - och lite till. Man blir såklart inspirerad till det eget bukett/fotoprojekt. Vi får se hur det blir. Jag har så svårt att välja ut och välja bort. Denises buketter är så sparsmakade och bilderna är så suggestiva. Det blir så vackert. Jag vill gärna ha med allt som blommar. Men jag kanske behärskar mig. Här har jag i alla fall fångat det mesta som blommar i min trädgård just nu utom buskar och träd.
En sak som slår mig är att jag behöver fler olika typer av vaser. Fler små vaser som man kan använda till korta blommor. Vilket angenämt problem. Jag vill åka på loppis!

Två glada killar

Nu har jag äntligen lyckats fånga två glada killar på bild samtidigt. Oftast när de är på gott humör och jag springer och hämtar kameran så ser de ut som två frågetecken när kameran kommer fram. Vart tog mamma vägen, liksom. Kanske de vant sig lite vid kameran nu. Kolla handen:Jag tog några bilder på Sigge först. Den här hade skärpa i ansiktet samtidigt som kroppen var oskarp. Kanske det här blir en bild att skicka till min fasters släktträd i trappen hos farmor och farfars?

tisdag, april 29, 2008

Dagens bilder

Äntligen fick jag mig några penséer. Utbudet var inte så stort den här gången, men jag hittade dessa ljuvliga brunaktiga penséer. Primulan har jag grävt upp ur trädgården. Den fick en chock, jag hoppas den reser sig.
Kungsängsliljorna sträcker sig över gulbladig hässlebrodd.
Fint i solljuset.
Rosenkvittenbusken blommar mer i år. Kanske det blir några frukter, det var sparsamt i fjol.
Primulorna sprider sig. Det gör inget!
Här tillsammans med ormöga och pioner som skjuter upp ur jorden.
Saxifragan kommer igen i år. Fast jag behöver fylla ut för alla plantor har inte överlevt.
Äntligen står utemöblerna på den nyoljade altanen. Jag sitter i soffan och blickar ut över vår vitsippsbacke!
Och tittar jag snett bakåt så ser jag Magnolian blomma som en snöhög (?) nedanför slänten!
Det har varit riktigt varmt idag, men blåsigt blåsigt så det blev inte till att vara ute så mycket mer än denna fotorunda. Har ni sett att björken har musöron? Borde beskära rosorna!

PS. Det syns att vi måste måla altanen...

Årets magnolia

Magnolian har blommat i en vecka och just nu är den alldeles översållad. Jag går förbi och känner doften av... en god tvål. Mmmm.

tisdag, april 22, 2008

Bilder från trädgården

Just nu är det den här växten som dominerar i trädgården. Lungörten.Ni har väl inte missat att den vita varianten är årets perenn? Jag har bara vit lungört på något enstaka ställe, däremot har jag massor av den här. Och nu när den blommar känns det som jag skulle vilja ha ännu mer! Det är häftigt med masseffekt. Dessutom är lungörten perfekt som kantväxt då gräsmattan inte lyckas tränga in i ett tätt lungörtsbestånd. Se hur lungörten fortsätter nedanför slänten!

Vad glad jag blir att kungsängsliljan som jag satte förrförra hösten kommer upp i år igen. Och balkansippan med! I höstas satte jag ju inga lökar...

Bara en bild på en gullig gullviva...Vi har vår egen privata vitsippsbacke på baksidan om huset.
Den sista bilden får symbolisera "Dags att vårstäda".

måndag, april 21, 2008

Panik och framsteg

Det var längesen jag bloggade. Min dator kraschade förrförra veckan och i fyra dagar trodde vi att vi förlorat alla bilder på bebisarna. Vi hade inte backupat sedan 17 december! Vi har varit galna på oss själva för vår dumhet. Gissa ont i magen... alla förlossningsbilder, bilderna från neo osv. Tack och lov gick det läsa från hårddisken. PUH! Nu har vi två nya hårddiskar att backuppa på. Nu får vi aldrig glömma bort det!

Jösses vilka framsteg bebisarna gör. På bara någon dag började de le ordentligt och dessutom jollra med vokaler. Mest öuuu.  Sigge var först, men Hugo hakade på strax efter. De svarar när man pratar med dem och de är så mycket mer roliga nu. Har tagit massor med bilder men hittar inte ett enda där båda ler samtidigt (och att bilden är skarp!).Och visst är det härligt när man vaknar på morgonen och hör att det pratas i spjälsängen och så tittar man över kanten och möts av två leenden och inte två skrikbebisar!
De kan nu sova hela natten och som bäst har vi fått sova till kvart i sju. Med något bakslag då och då när de vaknar mitt i natten och behöver sövas om.

Det allra senaste är att dom får träna på att sitta. Det går bra med kuddstöd i soffan!
Utan ryggstöd så är huvudet fortfarande för tungt och himlar åt olika håll.

Vi har haft härligt väder här i ett par dagar. Men det är som förgjort, det är inte alltid jag lyckas komma ut. Idag var det en sån hopplös dag. Det börjar med att Hugo inte äter sin fulla portion på morgonen, så är han lite gnällig och vill äta nästa mål för tidigt, så är dom i otakt och man hinner ingenting. Andra dagar är dom de mest fantastiska bebisar. De är i synk och sover en lång stund på förmiddagen och en jättelång stund på eftermiddagen och en bra stund på kvällen. Jag kan gå runt som en furie i huset och dra igång nya projekt. Jag satte igång ett garderobsprojekt för ett litet tag sen. Det verkade som ett lagom avgränsat projekt. Jag vet inte vad som hände, men jag är inte klar än. Innan jag var klar kom jag på att vardagsrumsgolvet skulle knäskuras med såpa och rotborste (så fint det blev!). Och så blev det vackert väder och altanen skrek på rengöring och ny olja.  Altanen är inte heller klar, den är sååå smutsig och färgen har lossnat på många ställen, måste måla. Och trädgården... den har inte fått så mycket omvårdnad än. Det blir nog inga nya rosrabatter i år.

PS. Magnolian håller på att slå ut!

torsdag, april 03, 2008

Hugo kan också

Jag ville visa att Hugo också är duktig på att lyfta huvudet. Men han ville bara tippa.Och vips låg han på rygg.Igår gjorde han nåt så roligt när jag la honom på magen. Han lyfte inte huvudet, utan rumpan! Där hade jag tyvärr inte kameran framme, det såg helmysko ut!

Så en till bild på brorsorna.

onsdag, april 02, 2008

Kompisar

Idag har vi haft en hektisk dag med både babymassage och tvillingträff på annan ort. Det är mycket med logistiken när man har två små. Nu börjar bebisarna vara så tunga att jag har svårt att bära två babyskydd och skötväska så jag behöver börja använda vagnen mer. Så jag traskar till bvc, går kurs, matar, byter, traskar hem. Snabbt få i sig käk, pumpa ur, lasta in barnvagnen, lägga över bebisarna i babyskydden, snabb koll på skötväskan, packa bilen, åka iväg. Svettigt! Man känner sig som man klarat en halvmara när man kommit fram. Och i tid! Det var kul sen att se de andra mer rutinerade tvillingmammorna. Som dessutom hade fler barn många av dem! Supermorsor helt enkelt.

Här är Sigge och Hugo tillsammans med sina två kompisar från neo, Sverker som nästan håller Sigge i handen och Gabriel som leende kollar på! Kul att se dem igen! Gabriel har växt ifrån Hugo och Sigge och Sverker var ungefär lika välmående :-)

tisdag, april 01, 2008

Trädgårdspremiär!

Det här är inget skämt, men i eftermiddag gjorde jag årets trädgårdspremiär! Jag klippte ner vissna perenner. Sen försökte jag mig på att klippa ner kaprifolen, men det var svårt. Den är helt trasslig plus att det växer en rosenbuske framför så det är extra svårt att komma åt. Får nog ansa rosen först...

Det är dags att damma av altanen. Vi har inte oljat in den sen vi flyttade in så det är på tiden. Det får bli helgens projekt tror jag.

Grabbarna protesterade vilt när jag la ner dem i vagnen. Sen sov de fint utom några kort uppvaknanden. Nu tog jag in dem för det är snart dags för matning. Men de sover fortfarande.

Dåligt med bilder, men jag kan skvallra om att lungörten blommar, liksom balkansippan. Sen blommar de minsta narcisserna på några ställen. Tyvärr fick jag inte ner några lökar i höstas, så det finns inget nytt som jag kan spana efter. Och förresten har jag sett årets första fjärilar! Både citronfjäril och vad jag tror var nässelfjäril. Våren är här!!