tisdag, april 22, 2008

Bilder från trädgården

Just nu är det den här växten som dominerar i trädgården. Lungörten.Ni har väl inte missat att den vita varianten är årets perenn? Jag har bara vit lungört på något enstaka ställe, däremot har jag massor av den här. Och nu när den blommar känns det som jag skulle vilja ha ännu mer! Det är häftigt med masseffekt. Dessutom är lungörten perfekt som kantväxt då gräsmattan inte lyckas tränga in i ett tätt lungörtsbestånd. Se hur lungörten fortsätter nedanför slänten!

Vad glad jag blir att kungsängsliljan som jag satte förrförra hösten kommer upp i år igen. Och balkansippan med! I höstas satte jag ju inga lökar...

Bara en bild på en gullig gullviva...Vi har vår egen privata vitsippsbacke på baksidan om huset.
Den sista bilden får symbolisera "Dags att vårstäda".

13 kommentarer:

Mamma Millan sa...

Härliga bilder, så fint du har!!!

Ha det så fint i vår solen!!
Kramar från en kul "prick"
♥ Millan♥

kicki sa...

Gud vilka fina bilder du visar, lungört, ja det har jag också massor av men de blommar inte riktigt så mycket som dina gör ännu, men snart..finns de vita, det visste jag inte, men det skulle ju vara fint mellan de blårödlila,,,får nog besöka en handelsträdgård.
Ha det gott och jag återkommer till dej. Besök gärna min blogg om du vill..

Anneli sa...

Hos mig har inte lungörten börjat blomma ännu, men den kniper om sina knoppar. Vilken enorm samling du har!

Anonym sa...

Det ser inte ut att finnas det minsta spår av vinter hos er!!! Dina bilder är fina. Jag har ett vårtecken att komma med: i morse såg jag två sädesärlor letandes något ätbart. mlj

Lotta sa...

Javisst är Lungörten fin! En av de bästa vårblommorna. Så bra du fått till att den kantar rabatten och slingrar sig vidare :) En vit har jag men det går lika bra med blått :) Va - blommar din Kungsängslilja?! Min har visserligen en stor knopp men det dröjer nog en vecka tills den blommar. Såg bilderna på dem små med härliga leenden, gissar att det är gott att vara hemma, fast jobbigt också..... Ha det så gott i vårsolen 8`)

Frøken Solhat sa...

Blev lige linket forbi din dejlige blog. Det er fantastisk smukt med lungeurt som kantplante. De er smukke når de blomstre her om foråret. Skønne drenge du har:0)

Anonym sa...

fina bilder !! ta gärna en titt in i min modeblogg där ja tipsar om de senaste trenderna!! kram

NinaH sa...

Mysiga vårblommebilder! Visst är det ljuvligt nu?! Så söta killarna är också! Och tänk att de nu börjar sitta! Vad fort det går!

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Du luras! Inte kan ni ha det så grönskande blommigt heller?

växthusmadam sa...

har precis fått en liten,liten planta med lungört - det dröjer nog ett tag innan odlingen blir lika omfattande som din!
Härligt att se dina vårstädarbilder. Skurade ur växthuset förra helgen och byggde ett torn av saker på gräsmattan! Finns det något bättre?! Då vet man att det är en ny odlingssäsong på gång!
Titta gärna in på min ganska nya blogg och kika in i växthuset!
Ha det så bra i vårsolens sken!
Växthusmadam

anna sa...

Å vilken härlig trädgård du verkar ha för att inte nämna tvillingarna :-) Är själv tvilling och kan säga att av fotografierna att dömma var det svårt att få båda två att le samtidigt på bild även för trettio år sedan ;-)

karina sa...

Hejsan!
Härliga killar du har och tack för det tipset. Lungört får det bli, och jag slipper kröka rygg och rensa imellan buskarna. Ha det gott, karina.

Jen sa...

Åh, vad fint du har... längtar riktigt mycket efter en egen trädgård när jag ser dina bilder...