fredag, augusti 10, 2007

Öppna trädgårdar i Burträsk

Förra året tog vi de trädgårdarna vi hann med norr om Skellefteå. I år åkte vi söderut. Burträsk är känt från TV för att där bor flera trädgårdsintresserade damer (Sjyssta lökar). Därför kändes det intressant att åka dit.

Vargviksgården och Nymyran är två lantligt belägna trädgårdar som ligger grannar med varann. De finns strax norr om Burträsk med utsikt över sjön. Liljor går bra i norr så man hittade mängder av olika sorters liljor här.Blomsterprakten var total. Intresset för ovanliga perenner märktes tydligt. Här är en läcker kombination i starka färger! Här är en riddarsporre... eller stormhatt (jag blandar ihop dem) som inte kommit i blom än. Jag tyckte den var väldigt snygg i knopp!Så vackert med vallmo och veronika i mängder!Många trevliga sittplatser i grönskan.Kamoflerad katt.Det här var två professionella trädgårdsvisare! De hade försäljning av växter och fika och man kunde lätt spendera flera timmar här. Men vi blev sugna på västerbottensost så vi drog till Ostens hus i Burträsk och käkade piroger och pajer. Mums!

När vi sedan lämnade Burträsk var jag nog lite besviken att inte Kerstin var med på Öppen trädgård... och inte hade jag ordnat med en privat visning heller. Det får bli en annan sommar! Nu styrde resan på slingriga vägar till Lövånger!

1 kommentar:

Marina sa...

Här i Skåne har vi också olika rundor med öppna trädgårdar men jag har alltid lyckats missa dem. Dåligt! Måste skärpa mig och ta reda på i god tid när rundorna ska gå av stapeln nästa år. Välkommen tillbaka till bloggvärlden!