onsdag, februari 23, 2011

Repris på den här dagen, tack!

Den här dagen har varit TOPPEN! Tänk om alla dagar var lika fina? Vaknade och var frisk, liksom. Alla pojkar verkade också må bra. Efter leverans på dagis (vi var i tid och alla glada) gick jag och Elmer hem och duschade (inte alla dagar man hinner det). Sen åkte vi och hälsade på hos Solrum! Vi har försökt att få till en träff sen i augusti, men allehanda sjukdomar (och en bebisankomst) har varit i vägen. Så det var lite att man nöp sig i armen när man väl var där! Alltid spännande att träffa någon man bara "känner" via nätet. Och det var lyckat, vi har massor gemensamt så jag hoppas vi kan få till en träff snart igen! Innan det var dags att åka och hämta på dagis igen fick jag en runda i trädgården. Nu var den täckt av snö, men den är helt fantastisk. Varierad, mysig och en massa vill ha-växter i. Hade ingen kamera med mig, men kika på hennes bloggar. Hon är typ en av världens bästa fotografer.

När jag kom till dagis låg pojkarna och sov i en vagn*. Jag väckte dem och de piggnade till och när vi kom hem sprang jag in och bredde några mackor och så gick vi på promenad. Vi gick över mossen och satte fårskinnsfällen mot hällen på andra sidan. Där satt vi och fikade och NJÖT! Lapade sol och lyssnade på fåglar och lövprassel.När vi fikat färdigt var vi tvungna att klättra på berget.Elmer fick stanna kvar där nere...Sen trasslade vi oss genom skogen med vagnen och gick ner bland husen och besökte två lekplatser på vägen hem. Alla pojkar var på gott humör och trotsade nästan ingenting (lite gnöl när vi skulle gå från lekplatserna bara). Vi kom hem halv fem!

Fixade käk åt Elmer och stora killarna tittade på Totte (Totte har fått revival, de älskar Totte!). Sen tog middan lite lång tid att göra (dagens enda defekt), men den blev god (kycklinggoja i ugnen). På kvällen var det massa bus med kurragömma och ringdans och massor av skratt. Och medan jag läste gonattsaga för pojkarna gjorde mannen en sockerkaka.

Repris på den här dagen, tack!

* På pojkarnas avdelning sover inte barnen, personalen var väldigt bestämda på den punkten när vi började där i höstas. Men mina pojkar somnar såklart i maten ibland. Eller bakom en bänk på gården. Det är helt omöjligt att ta bort dagssömnen för dem redan och eftersom de inte sover på dagis (de allra flesta dagarna är de pigga tills jag kommer), så sover de senare på eftermiddagen istället. Det blir lite för sent och kvällarna blir jättejättesena. Får de däremot sova en halvtimme på dagis blir kvällarna bättre. I like. Från och med nu kommer pojkarna alltså att få sova i vagnen en stund efter lunch. Tack!

8 kommentarer:

Anette sa...

Vilken kanondag! Hoppas på fler såna för dig...och gärna några till mig med :-)!

Jutis sa...

Vilken härlig dag!

•lotta på solrum• sa...

härligt. tack för igår. mejlar dig lite bilder på en glad en snart!

Nanna sa...

En sådan underbar dag det där lät som! Helt fantastisk! Jag hoppas att du får en massa fler sådana!

Lena sa...

Härlig dag :)
Vad skönt att pojkarna får sova om de behöver - de får man på vårt dagis också!

Maria sa...

Så mysig utflykt. Och ser så vårigt ut på bilderna! Så som det ser ut här i slutet av april ungefär. Vi har ju haft svinkallt här i flera veckor, nästan så man inte orkat med när man tittar på termometerna på morgnarna och ser att det är sisådär -30 eller kallare. Nu ska det dock bli mildare i helgen. Skönt! JAg längtar efter promenader.

Anonym sa...

Det var väl en härlig e.m. Hoppas det blir mera sånt! Ha det. Kram.

Anna sa...

Hej,
Vilka fina vårbilder. Jag såg tidigare idag att Frö med posten har en fototävling på sin trädgårdsblogg. Där borde du vara med!
Ett litet tips från Anna ;-)