lördag, juli 03, 2010

En härlig dag med Sigge och Elmer

Med två killar i tvåårsåldern, i samma utvecklingsfas och som ständigt måste konkurrera med varann får man kanske räkna med mycket gnäll och grin och att de ryker ihop ibland. Puh. Det har varit mycket av den varan på sistone så häromdagen tog vi en ledig dag, delade på oss och gjorde nåt semestrigt. Jag åkte med Sigge och Elmer till Slottsskogen, medan maken tog Hugo på en tripp till stan (Göteborg). Efteråt träffades vi på Plikta, den stora lekplatsen, och konstaterade att dagen varit mycket lyckad. En sån dag som man kan gömma i en liten ask och plocka fram en trött och grinig januaridag. Sigge var på toppenhumör och Elmer skötte sig fint. Behövde matas två gånger och Sigge sprang inte bort någon av gångerna!

Vi såg tyvärr inga sälar under vattnet, men desto fler ovan.
Balansera måste man göra. Hann ta en bild innan jag fick rädda honom från att bli för högt!Hur låter pingvinerna? "Nöt-nöt" :-)Lite vila i vagnen, annars pinnade han på väldigt bra.Elmer var osedvanligt belåten när han låg vaken, annars sov han mest.På Barnens zoo (som de byggt om så man får inte gå runt bland djuren längre) var det nog grindarna som var roligast.Fast vi såg en getmamma som kissade. Och killingen var bara två dagar, söt!Vi behövde såklart var sin glass. Så snart den var slut ville han ha "meea glass"!Slottsskogen är verkligen en härlig park med stora fina träd som ger skugga, massor av rododendron och azalea... men annars är det inte så jättemycket i trädgårdsväg. Fast nedanför Björngårdsvillan finns en snygg plantering med stjärnflocka, höstsilverax och en bottenplantering av kaukasiskt förgätmigej. Hann precis knäppa en bild innan Elmer började ropa att han var hungrig!Kul att träffa brorsan igen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

hihi! hoppas på många askar i sommar! håller med om att det är grymt bra att dela dem ibland. det blir som helt nya ungar! kram på dig!!!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Ja, vi satsar på att samla ihop lite askar inför vintern!

Erika sa...

Ser på mina syskonbarn när de är utan varandra. Man får verkligen lära känna dem själv då, väldigt roligt. Hoppas ni hade roligt på Plikta.