torsdag, augusti 06, 2015

Game over

Nu ligger annonsen ute på Hemnet:
Glimmervägen 21, Valåsdalen/Lindome

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Alla år vi grävt i denna jord för att forma trädgården till vår egen dröm, så gjorde vi det för vår skull. När jag planterade en liten pinne som jag ville se växa och bilda ett tak om tio år, så gjorde jag det för att själv få uppleva hur fantastiskt bra det skulle bli. Men ibland ställer sig saker på sin spets. Ibland måste man fatta beslut som är sjukt jobbiga. I vintras hamnade vi i en vägkorsning och fattade beslutet om att lämna allt vi byggt upp här på västkusten och återvända hem. Hem till våra nära och kära och till vårt eget landskap och klimat.

Nu kommer någon annan att förvalta det hus som Arvid byggde, som två familjer före oss tog hand om och renoverade och som vi nu i tio år har älskat och format efter vårt huvud. Det har varit tio år av grävande och byggande och nu känns det faktiskt lite grann som någon plockar av oss från banan innan vi hinner korsa mållinjen!

Hela sommaren har gått åt till att fixa inför försäljning, rensa och packa, fixa alla de där smågrejerna som inte blivit gjorda, måla. Jag har ju inte kunnat låta trädgården vara (även om den på många sätt varit försummad), utan har äntligen gjort i ordning en entré vid garaget, gjort en stödmur, tagit bort en jordhög, planterat nya häckar, flyttat växter mm mm. Jag kan inte sluta! Men om ett par veckor är allt över. Under dagen kommer annonsen ut på Hemnet. Känner ni någon som letar ett mysigt hus med en härlig trädgård, så står det ett här i Valåsdalen i Lindome och väntar på nya ägare.
Köksträdgård ingår i köpet, med fyraårig växtföljd och prima ekologisk jord!

Välkomnande entré med prydnadsgräs och buxbomklot.

Uteplats vid en underbar klätterhortensia. Fridfull utsikt mot trädgård och skogsbacke ingår på köpet.
Vad händer nu? Vi letar boende i Piteå, pojkarna börjar ettan däruppe i slutet av augusti. Ännu har vi inte hittat vårt nya place, utan kommer hysa in oss hos släktingar till en början. Det kommer bli en prövning, men bra på sikt!

Är det någon fler som varit tvungna att lämna sin trädgård och vet hur det är?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till på nästa ställe!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Tack Lisa, vore inte detta stället för er. Snälla, kom och köp!

Anonym sa...

Hade varit fint om vi hade haft råd. Den trädgården skulle varit en ära att få ta över!

Lindas trädgårdsblogg sa...

När vi presenterade för pojkarna att vi skulle flytta så kom frågorna om mycket, bl a huset. "Men vi kan ha det som stuga!" föreslog Elmer! Det hade varit en idé och så hyrde vi ut det till er övriga året :-)

Erika sa...

Kram på dig!

Rost och rädisor sa...

Så vackert och fint du gjort vid entrén. Jag hade nog inte kunnat uppbåda den energin om jag skulle flyttat, men säkert höjer det värdet på huset, när det är snyggt och ordning och reda. Hoppas det löser sig med nya boendet.
Lycka till
Anette

Anonym sa...

Vilken tur att det inte har varit värre. Trodde det var en katastrof när du aldrig bloggade som vanligt. Kram o lycka till med allt och era fina pojkar. Lisa.

Koriks sa...

Er trädgård är fantastisk!!!!!!!!!!!!!

Unknown sa...

Det är fint och det går att odla i Piteå!
Återkom med bloggen när du har en ny trädgård.
Det var skönt att höra att ni lever, jag var orolig att det verkligen hade hänt något hemskt när du bara försvann från bloggen.
Kram på dig och familjen!
PS Jag har släktingar som precis flyttat "hem" från Göteborg till Luleå och de stortrivs!DS

☀️http://gronasolglantan.blogspot.se/ sa...

Säger som föregående skrivare....återkom när du har ny trädgård/balkong etc.....lycka till i flytten.

Anonym sa...

Hej Linda! Vet inte om du minns mig, men jag hade en blogg som hette Huset på Ön, en trädgårdsblogg om min skärgårdstomt och hur jag byggde upp den. Vi hade lite kontakt och det var kul! Märkligt att läsa att ni lämnat huset och trädgården, vi gjorde också det just i somras (2015). Vi valde att förenkla livet och flytta närmare familj och släkt och få ett bättre vardagsliv utan pendling, i Linköping.

Trädgården då? Jag sparade undan plantor som jag skulle ta med mig och krukade in nästan 100 plantor som jag tog med mig. Den minimala trädgården som hör till vårt nya radhus fylldes i oktober med dem och nu väntar jag ivrigt på hur det kommer att se ut. Det känns märkligt nog inte som någon förlust, jag tycker det är så skönt att ha fått ett smidigare liv och faktiskt en mindre krävande trädgård.

Sköt om dig och lycka till!
Maria, alias frugb

Anna sa...

Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

fake Omega sa...

Tangente fake Rolex Midnight Blue har dock en mer grundligt modernistisk inställning. Samtidigt som den fortfarande är förfinad och diskret, ger rolex replica kombinationen av djupt blått med guldpunkterna på händerna och tryckta arabiska siffror ett stiligt rolex kopia och dramatiskt färgspel som känns djärvare än den traditionella vita urtavlan.
Den större storleken replika klockor på Orion olivguld gör att elementen i ratten kan andas, vilket skapar en mer rymlig och atmosfärisk total struktur. Den rolex kopior nästan militära olivgrön på urtavlan korsar lekfullt med det lysande guldet i de applicerade pinneindex och händer, med hänvisning till höstens varma toner. Det användbara klockor kopior tillägget av ett datumfönster vid 3 klockan görs minimalt påträngande tack vare ett matchande datumhjul, vilket rolex klocka kopia gör att denna funktionella komplikation kan bibehålla den övergripande balansen fake Breitling i designen.

jessica sa...

Whether a watch is a good investment or not isn't something only flippers care about. I find that those looking to make their first big purchase also consider this question as well. Buying one's first luxury 1:1 cheap replica watches is often a big deal, and many people simply want to spend their money wisely. It's no fun to find out your expensive watch lost 50% of its value the second it left the boutique. Although I think buying Swiss made fake watches strictly based on investment potential is what made today’s market so messy, it does play a role in the mindset of many potential buyers out there.

wwwyyy sa...

Whether you’re interested in buying or selling a Omega best replica watches , Bestwatch.sr’s Watches is the place to be. Every watch listed on our website is 100% certified authentic.