tag:blogger.com,1999:blog-18468924.post115421072028686769..comments2024-02-26T09:30:26.212+01:00Comments on Lindas trädgårdsblogg: FärskpotatisLindas trädgårdsblogghttp://www.blogger.com/profile/08399513017733723731noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-18468924.post-1154292172853018292006-07-30T22:42:00.000+02:002006-07-30T22:42:00.000+02:00Det lät jättegott bägge, och tvåan ska jag definit...Det lät jättegott bägge, och tvåan ska jag definitivt prova nu när jag får besök i veckan!Lindas trädgårdsblogghttps://www.blogger.com/profile/08399513017733723731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18468924.post-1154258888679197852006-07-30T13:28:00.000+02:002006-07-30T13:28:00.000+02:00Potatis alt 1:Fransk potatissallad. Koka borstad f...Potatis alt 1:<BR/>Fransk potatissallad. Koka borstad färskpotatis, skär i bitar när de är precis nykokta (vaaarmt), varva i en skål potatis och färska hackade kryddor (basilika, mynta, gräslök är min favvo), mängder med dressing gjord av dijonsenap, olivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar. Loooovley.<BR/><BR/>Alternativ 2.<BR/>Oreganopotatis.<BR/>Borsta eller skarpa fräskpotatis, dela på mitten (inte på längden utan tvärs över) lägg i långpanna, ringla över ordentligt med olivolja, grovt salt, torkad oregano och en halv kruka klippt oregano. In i ugn 225 grader i ca 25 minuter. Lägg upp på fat, ta bort de flesta av de färka kryddorna, klipp över resterande färsk oregano.<BR/>Som variant kan man blanda potatisen med svarta oliver före ungsbakningen.<BR/><BR/>Mums :)Anonymousnoreply@blogger.com